Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Bellingham nem ússza meg, csak az UEFA büntetésének mértéke kérdéses

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kivizsgálja Jude Bellingham sportszerűtlen mutogatását az Anglia–Szlovákia Eb-nyolcaddöntő közben, amivel a gólját ünnepelte furcsán, helyesebben gusztustalanul. Nem is lehet kérdéses, hogy az UEFA megbünteti a játékost, az angolok abban bíznak, Bellingham megússza pénzbírsággal és nem tiltják el a Svájc elleni negyeddöntő előtt.

2024. 07. 02. 8:21
Jude Bellingham, Anglia, Szlovákia
Jude Bellingham aggódhat az UEFA vizsgálata miatt Fotó: AFP/NurPhoto/Ibrahim Ezzat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az UEFA etikai és fegyelmi ellenőre fegyelmi vizsgálatot kezdeményez a tisztességes magatartás alapvető szabályainak esetleges megsértése miatt az angol labdarúgó-válogatott játékosa, ellen” – olvasható az UEFA közleményében.

Jude Bellingham, gól mutogatás, UEFA, büntetés, Anglia, Szlovákia, foci Eb 2024
Fotó: AFP

Jude Bellingham tehát nem ússza meg a Szlovákia ellen szerzett gólja utáni bizarr mutogatását. Az még csak hagyján, hogy a Real Madrid sztárja először azt üvöltötte a szukolók felé, hogy „Ki más?” (már mint ugyan ki más rúghatta a gólt, mint ő), de ezután gusztustalan mozdulatokat tett a szlovák szurkolók felé. A jelenetsor leírása helyett magáért beszél az arról készült felvétel.

„Ez egy belső poén, gesztus volt néhány közeli barátom felé, akik ott voltak a nézőtéren. A szlovák csapat a mai játéka után semmi mást nem érdemel, csak tiszteletet” – Jude Bellingham így próbálta magyarázni a sportszerűtlen jelenetet az X-oldalán, de az UEFA-t ez nem hatotta meg. 

A mérkőzés játékvezetője, a török Umut Meler ugyan erről nem számolt be a jelentésében, de persze a fegyelmi és etikai ellenőr nem mehetett el emellett szó nélkül.

Nem is lehet vitás, az UEFA megbünteti a kihívóan viselkedő játékost. Csupán annak mértéke kérdéses. Az angolok abban bíznak, hogy Bellingham megússza pénzbírsággal és nem tiltják el a Svájc elleni negyeddöntő előtt. 

Az Anglia–Szlovákia mérkőzés elemzése a Szpíker korneren:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.