Traoré: „Nagyot akarok alkotni a Fradival a BL-ben!”

A tavaszi szezonban hosszú sérülést követően már fontos gólokkal jelezte Adama Traoré, hogy komolyan számíthat rá a Ferencváros a Bajnokok Ligája-főtábláért folytatott küzdelemben. Kedden aztán egy mesterhármassal nyomatékosította, hogy egyrészt helye van az újjáalakult csapat kezdőjében, másrészt mindent megtesz annak érdekében, hogy a zöld-fehérek ezúttal a BL csoportkörében játszhassanak ősszel.

2024. 07. 27. 20:26
Traoré három góllal segítette a Fradit a BL-selejtezőben Fotó: fradi.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy biztos, ezúttal nem követi el azt a hibát a Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtezőjében, hogy nem veszi komolyan az éppen aktuális ellenfelét. Ennek a hozzáállásnak köszönhetően kedden remekül játszva 5-0-ra kiütötte a zöld-fehér gárda a walesi bajnok The New Saintsot, szinte formalitássá téve a jövő heti visszavágót. A csapat új vezetőedzője, Pascal Jansen a csatársorban bizalmat szavazott a tavaly súlyos sérüléssel bajlódó Adama Traorénak, aki köszönte szépen mindezt, és egy mesterhármassal igazolta az edzői döntés helyességét.

LB_20240409_FTC-Paks_0062
A Fradi egyik leggólerősebb támadója Adama Traoré   Fotó: Ladóczki Balázs

– Mindig jó úgy tekinteni a jövőbe, hogy jól ment a játék. Ha jól teljesítek, az segíti az egész csapatot, és ez a lényeg, egy hajóban evezünk és egy irányba akarunk menni. Egy győzelem nagy lökést ad, jó hangulatban várhatjuk a visszavágót, de ez még csak az út eleje. Szeretnénk emlékezeteset alkotni a Bajnokok Ligájában – mondta a mali szövetséggel vitába keveredő Adama Traoré.

Pascal Jansen támadófocit előtérbe helyező játékfilozófiája egyre inkább látszik a csapat játékán, ráadásul Traoré szerint a holland trénernek köszönhetően igencsak jó a hangulat az öltözőben. Ez az a pozitív szemlélet, ami segítheti a csapatot azon az úton, melynek a végén akár a BL-főtábla is várhatja őket. Főleg akkor, ha mindenben megpróbálják valóra váltani Jansen elképzeléseit a pályán.

– A lényeg az, hogy minden elképzelését, taktikai elemét átültessük a gyakorlatba, erre rengeteg időt szánunk, a legapróbb részlet felett sem siklik el a figyelmünk. Pascal Jansent kiváló edzőnek tartom, az általa képviselt szakmai tudás nagy segítségünkre lesz a szezonban – nyilatkozta a Fradi.hu portálnak a remek formában lévő támadó.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.