Szécsi Zoltán: Aranyat akarok!

Szécsi Zoltán szerint ma is érvényes az aforizma, miszerint az aranyérmen kívül a magyar férfi-vízilabdaválogatottól minden más eredmény kudarc. Mint a legtöbb tornán, Párizsban is a negyeddöntő lesz a kulcsmérkőzés.

2024. 07. 28. 6:55
HÁRAI Balázs, Varga Zsolt,  magyar vízilabda-válogatott, v
Hárai Balázs 37 évesen is a világ egyik legjobb centere Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szécsi Zoltánnal felelevenítettük a 2000-es, 2004-es és 2008-as olimpiát, amelyeket a magyar válogatott az ő részvételével egyaránt megnyert. Abból a szempontból különleges volt az athéni és a pekingi torna, hogy a csoport első helye egyből elődöntőt ért, amivel a mieink éltek is.

London óta ez a kedvezmény már nincs, éppen ezért a negyeddöntő az olimpia legfontosabb mérkőzése, mert attól azért nem kell tartanunk, hogy a magyar válogatott ne jutna tovább a csoportkörből.

Londonban sorrendben a következő öt csapat az ellenfelünk a B csoportban: Franciaország, Spanyolország, Japán, Ausztrália, Szerbia.

A magyar válogatott először tehát azzal a Franciaországgal játszik vasárnap 19.30-tól, amelytől 8-4-es vezetésről 11-10-re kikapott az idei dohai vb negyeddöntőjében.

Az A csoportban pedig Görögország, Olaszország, Horvátország, az Egyesült Államok, Románia és Montenegró szerepel.

Az olimpiára csak 13 játékost lehet nevezni, ennek dacára Szécsi Zoltán szerint muszáj volt két kapust jelölni a keretbe, mert túl nagy teher lett volna Vogel Somán. A háromszoros olimpiai bajnok kapus azt is jó döntésnek tekinti, hogy Hárai Balázs egyedüli centerként van a keretben, mert bár Német Toni és Kovács Péter kiváló játékosok, nem ütik meg azt a szintet, ami az olimpia megnyeréséhez kell.

A beszélgetés végén Szécsi Zoltán tisztázott egy közkeletű félreértést Varga Dénessel, helyesebben Kásás Zoltánnal kapcsolatban.

Íme, a teljes beszélgetés:

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.