Így látja unokaöccse F1-es visszatérési esélyeit Ralf Schumacher

Újabb kérdés tisztázódott a 2025-ös Formula–1-es mezőny névsorában csütörtökön. A hétvégi Belga Nagydíj helyszínén, Spa-Francorchamps-ban jelentette be az egyik jelenlegi pilótáját, Kevin Magnussent a múlt héten, a Hungaroringen menesztő Haas, hogy 2025-től a jelenleg még az Alpine színeiben szereplő Esteban Ocon lesz a másik versenyzője a korábban leigazolt Oliver Bearman mellett. Ezzel tovább szűkült a még elérhető pozíciók száma.

2024. 07. 25. 19:00
SCHUMACHER, Ralf
A korábbi F1-es pilóta, Ralf Schumacher televíziós szakértőként járt a Hungaroringen egy hete. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még mindig nem a legjobban várt bejelentéssel, de újra a jövő évi pilótafelállást érintő közleménnyel örvendeztette meg a sportág rajongóit a Haas csütörtökön, Belgiumban, ahol beigazolódtak a korábbi sajtóértesülések: az eddigi egyetlen F1-es futamgyőzelmét 2021-ben, Magyarországon arató Esteban Ocon lesz az amerikai istálló másik versenyzője a július 4-én bejelentett 19 éves brit, Oliver Bearman mellett. Ezt követően hivatalosan már csak a Mercedes, a Williams, a Kick Sauber, az RB és az Ocon távozása után egy felszabadult pozícióval rendelkező Alpine csapatánál van egy-egy elérhető versenyzői ülés a 2025-ös rajtrácson.

 

Mindenki Sainzra vár

Az átigazolási piac kulcsfigurája Carlos Sainz. Azt már a mostani idény kezdete előtt is tudtuk, hogy a Ferrarit vezető spanyolnak Lewis Hamilton februári váltása miatt nem lesz maradása az olaszoknál, a 29 éves, háromszoros futamgyőztes Sainz azonban – bár szolgálataira szinte mindenki igényt tartana – egyelőre kivár. Vele együtt várakozik több aktív és a sorozatba becsatlakozni, esetleg visszatérni kívánó autóversenyző, illetve a fentebb említett csapatok egy része, így például az Ocon eligazolása miatt egy érvényes szerződéssel rendelkező versenyzőt, Pierre Gasly-t soraiban tudó Alpine is.

Carlos Sainz (balra) helyére érkezhet Lewis Hamilton
Carlos Sainz (balra) Lewis Hamilton érkezése miatt kénytelen távozni a Ferraritól. Fotó: AFP/Natalia Kolesnikova

 

Doohan vagy Schumacher?

Abban az esetben is lehet opciója az Alpine-nak, amennyiben Sainz nem a franciákkal állapodik meg. A korábbi sajtóhírek arról szóltak, hogy a 21 éves ausztrál, a tavalyi Formula–2-es bajnokságban bronzérmes, F1-es debütálásra vágyó Jack Doohan és a Formula–1-ben 2021-ben és 2022-ben is a Haas színeiben versenyző, ám az előző és a jelenlegi évet is a Mercedes tartalékpilótájaként töltő Mick Schumacher számára tesztet szervezett az Alpine, nem titkoltan azzal a céllal, hogy felmérje, mit várhat a lehetséges jelöltektől. Doohan az Alpine tartalékja és juniorja, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick Schumacher pedig a francia márka hosszú távú vb-n szereplő csapatának tagja, mindketten esélyesek lehetnek Ocon helyére.

– Ismerjük Mick tehetségét és gyorsaságát, viszont azt is látni kell, hogy a lehetőségek egyre fogynak. Micknek van esélye arra, hogy visszatérjen a mezőnybe, ám a legerősebb versenyző a piacon jelenleg Carlos Sainz. Az ő döntése eldöntheti a dominókat

 – válaszolta lapunk kérdésére a Hungaroringen Mick Schumacher nagybátyja, a pályafutása során hat futamot megnyert Ralf Schumacher.

SCHUMACHER, Mick
Mick Schumacher jelenleg a Mercedes tesztversenyzőjeként van jelen az F1-ben. Fotó: MTI/EPA/EFE/Siu Wu

A Formula–1 jelenlegi mezőnye péntektől Belgiumban rója a kilométereket. A Belga Nagydíj első szabadedzését 13.30-tól, a másodikat 17.00-tól rendezik (tv: M4 Sport).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.