A Győr kézilabdázója lehet csapata vezére a Magyarország elleni nyitányon

Az olimpiai címvédő és világbajnok Franciaország csütörtökön kezdi meg szereplését a párizsi rendezésű olimpia női kézilabdatornáján. Ilyen sikerlistával és a hazai pálya előnyével alighanem bárki ellen toronymagas esélyes lenne a francia csapat, amelynek első ellenfele éppen Magyarország lesz 19.00-tól (tv: M4 Sport).

2024. 07. 25. 5:05
NZE MINKO, Estelle
Estelle Nze Minko csütörtökön több győri csapattársával is találkozhat. Fotó: Bodnár Boglárka
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női torna mérkőzéseinek a negyeddöntőkig a városközponttól délnyugatra, a Porte de Versailles-nál lévő Dél-párizsi 6-os Aréna ad majd otthont.

 

Az olimpia és a vb címvédője az első ellenfél

A B csoportból egyértelműen kiemelkednek a franciák. A francia női kézilabdacsapat története egyik legsikeresebb korszakát éli, regnáló ötkarikás bajnokként és világbajnokként a párizsi olimpiai torna egyik nagy esélyese, a teljes mezőnyből talán Norvégia az, amely képes lehet megszorongatni. Franciaország szinte minden posztra két világsztárt tudhat a keretében, a csapat oszlopos tagja a Győri Audi ETO KC kiválósága, Estelle Nze Minko is. Franciaország egyik legfőbb erőssége a védekezés, ennek egyik vezéralakja Nze Minko, aki friss Bajnokok Ligája-győztesként szállhat harcba az olimpiai címvédésért. E csapat ellen rajtol tehát a Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány által felkészített magyar együttes, amely hétfő óta Párizsban készül a csütörtöki rajtra.

 

Négy ki-ki meccs a folytatásban

Bárhogy is alakul Magyarország számára a csütörtöki bemutatkozás, az erőviszonyok ismeretében reális célkitűzés lehet a negyeddöntőbe jutás. Vasárnap Brazília, jövő kedden Angola, augusztus 1-jén, csütörtökön Spanyolország, majd jövő szombaton, Hollandia ellen folytatja Golovin Vlagyimir csapata. Az Afrika-bajnok Angola kissé kilóg a hatosból, ám összességében egyik meccs sem ígérkezik könnyűnek a magyar válogatott számára. Úgy is fogalmazhatnánk: négy ki-ki meccs vár Magyarországra a franciák elleni bemutatkozást követően. Mindkét csoportból az első négy helyezett jut tovább a legjobb nyolc közé.

A magyar válogatott tavaly igencsak emlékezetes körülmények között vívta ki Horvátország elleni vb-középdöntő megfordításával a részvételt az olimpiai selejtezőtornán, ahol végül hibátlan teljesítménnyel váltotta meg párizsi repülőjegyét. Játékosaink az azóta lejátszott meccsek alapján jó erőben várják az olimpiai tornát. A kapusteljesítmény sokkal stabilabb a korábbiaknál, a hatékonyabb védekezésnek köszönhetően a magyar olimpiai küldöttség egyik zászlóvivője, Böde-Bíró Blanka, valamint Janurik Kinga is többet tud segíteni a csapatnak. 

Női válogatottunk nyolcadik olimpiáját kezdi meg csütörtök este, legutóbb, a tokiói játékokon a negyeddöntőben búcsúzva hetedikként zárt. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.