Hamilton vérszemet kapott, merész álmokat szövöget

Kitörő örömmel fogadhatta a közönség a Formula–1-es brit időmérő végeredményét, ugyanis hatalmas meglepetésre három hazai pilóta végzett a legjobb háromban szombaton. A csapattársa, George Russell mögött másodikként végző Lewis Hamilton is nagyon lelkes, máris kettős győzelemről álmodozik.

2024. 07. 07. 10:51
Hamilton kettős győzelemben reménykedik
Hamilton kettős győzelemben reménykedik Fotó: AFP/NurPhoto/Jakub Porzycki
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igaz, ami igaz, a Formula–1-es Mercedes istálló felszállóágban volt az elmúlt hetekben, de arra vélhetően kevesen számítottak, ami szombaton Silverstone-ban történt: George Russell és Lewis Hamilton végzett az első két helyen az időmérőn, így a két hazai pilóta foglalja majd el az első sort a vasárnap 16 órakor kezdődő Brit Nagydíjon.

Hamilton (balra), Russell (középen) és Norris boldoggá tették a briteket
Hamilton (balra), Russell (középen) és Norris boldoggá tették a briteket (Fotó: AFP/NurPhoto/Jakub Porzycki)

Russell már Kanadában is megszerezte a pole pozíciót, de a futamon csak harmadikként ért célba, aztán Spanyolországban Hamilton állt fel a dobogó legalsó fokára. Ausztriában is egy harmadik hely nézett ki Russellnek, aztán viszont a leintés előtt néhány körrel Max Verstappen (Red Bull) és Lando Norris (McLaren) kigolyózta egymást a versenyből, és a Mercedes pilótájának ölébe hullott a győzelem.

Hamilton összejátszana Russell-lel

De arra még George Russell sem számított, hogy otthon duplán örülhetnek – vagyis a brit szurkolók szempontjából triplán, hiszen Norrisé lett a harmadik hely. 

– Csodálatos érzés! Az idény kezdetén még csak nem is álmodoztunk arról, hogy a pole-ban leszünk itt. Az autónk mintha életre kelt volna az időmérőre, jól muzsikált, egyébként pedig nagyszerű volt itt vezetni. Igyekszünk még többet elérni, már a versenyre gondolunk, amit meg szeretnénk nyerni. Izgatott vagyok, nagy csata várható Landóval, és persze Max is rendkívül gyors – tekintett előre a 26 éves versenyző. – Óriási dolog, hogy Lewis lett a második, Lando pedig a harmadik. Kétlem, hogy abban bíztak volna Silverstone-ban, hogy három brit pilóta lesz elől. Örülünk a támogatásnak, és várjuk a futamot.

Ezzel Lewis Hamilton is így van, és abban reménykedik, hogy maguk mögött tudják tartani Norrist, amiért kettős győzelem lenne a jutalmuk.

– Gratulálok George-nak, kitett magáért! Nem számítottunk arra, hogy miénk lesz az első sor, ez nagyszerű eredmény a csapatunknak. Fantasztikus volt az autónk. A gumik hőmérsékletére kellett figyelnünk az időmérőn, ez nekem jól ment, de mint ez George körideje alapján kiderült, lehettem volna gyorsabb is. Magabiztos vagyok, mert nagyon jó az autónk, és ha összedolgozunk, magunk mögött tarthatjuk Landót – mondta eltökélten a hétszeres világbajnok.

Norris persze más célokat tűzött ki maga elé. – Örülök a harmadik helynek, ahogyan annak is, hogy brit pilóták végeztek az első háromban. George és Lewis jó kört teljesítettek, miközben én elkövettem egy kis hibát, de a harmadik pozíció sem rossz. Holnap várhatóan esni fog, izgalmas lehet a futam. Gyorsak vagyunk, így harcolhatok a Mercedesekkel, jókat csatázhatunk – nyilatkozta a McLaren britje.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.