Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Itt a női kézilabdakeret – Szöllősi-Zácsik Szandra lemaradt a párizsi olimpiáról

Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette szűkített, 17 fős keretét a párizsi olimpiára. Kimaradt a csapatból a még tavaly megsérült Szöllősi-Zácsik Szandra. A várakozásnak megfelelően az egyik szélsőposzton spórolunk, jobb oldalon Győri-Lukács Viktóriának egyedül kell megoldania a feladatot.

2024. 07. 05. 14:42
SCHATZL Nadine; GYÕRI-LUKÁCS Viktória; KLUJBER Katrin; BÖDE-BÍRÓ Blanka, magyar női kézilabda-válogatott
A torna előtti utolsó edzéseken a tét már a magyar játékosok arcára volt Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette szűkített, 17 fős keretét a párizsi olimpiára. Faluvégi Dorottya, Juhász Gréta és a keresztszalag-szakadásból felépült Szöllősi-Zácsik Szandra nem került be a szűkített keretbe, míg Kácsor Gréta, Pásztor Noémi és Szemerey Zsófi tartalékként tagjai az olimpiai csapatnak. Érdekesség, hogy utóbbi három játékos végig ott lesz Párizsban, de a falun kívül fognak lakni, és ha szükséges, bármikor becserélhetők.

GOLOVIN Vlagyimir
Kihirdette az olimpiai keretet Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A keret összetételét nézve kiderül, hogy jobb oldalon Győri-Lukács Viktóriának egyedül kell megoldania a szélsőjátékot. A balátlövő poszt is igencsak érdekes, ugyanis Kácsor csak tartalék, Szöllősi-Zácsik ki sem utazik, így ezen a poszton a klubjában irányítót játszó Kuczora Csengére vár nagy feladat, hogy megoldja a helyzetet, ugyanakkor abszolút nem kizárt, hogy a kétirányítós rendszerben játszik majd a válogatott.

Zácsik Szandra még tavaly szeptemberben a Krim Ljubljana elleni Bajnokok Ligája-találkozón szenvedett térdszalagszakadást. Megműtötték, fel is épült, mindent elkövetett annak érdekében, hogy ott legyen az olimpiai csapatban, de ezek szerint a 34 éves átlövő még nem nyerte vissza a formáját.

 

Golovin Vlagyimir: Nem volt egyszerű pillanat a kerethirdetés

– Második hete dolgozunk együtt, nagyon jó formában vannak a lányok, így nehéz volt a döntés a szakmai stábbal együtt, de tizenhét fősre kellett szűkítenünk a keretet – mondta el Golovin Vlagyimir az Mksz.hu-nak. – Sem a játékosoknak, sem az edzői stábnak nem volt egyszerű pillanat a kerethirdetés, hiszen mindenki ott akar lenni az olimpián. Sok szempontból megvizsgáltuk, melyik összetételben lenne a legjobb a csapat. Tizenhét játékos folytatja tovább a munkát, jönnek a felkészülési meccsek, bízom benne, hogy nem lesz sérülés. Három játékost meg kellett neveznünk tartaléknak, de őket nem annak tekintjük, hiszen Szemerey Zsófi, Pásztor Noémi és Kácsor Gréta ugyanúgy a csapat része.

Az utolsó simítások

A női válogatott előbb jövő kedden Roglán, majd szombaton Győrben játszik edzőmérkőzést a szlovénokkal, július 19-én Stuttgartban pedig a házigazda németekkel találkozik. Az ötkarikás tornát július 25-én kezdi a házigazda és címvédő franciákkal szemben. Utána Brazília, Angola, Spanyolország és Hollandia lesz az ellenfél a csoportkörben, ahonnan az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe.

A magyar női válogatott olimpiai kerete:

Kapusok: Böde-Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Jobbszélsők: Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO)

Jobbátlövők: Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Albek Anna (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Papp Nikolett (SCM Gloria Buzau, román)

Irányítók: Vámos Petra (DVSC Schaeffler – július 1-jétől Metz Handball, francia), Debreczeni-Klivinyi Kinga (Moyra-Budaörs), Simon Petra (FTC-Rail Cargo Hungaria) 

Beállók: Bordás Réka (Praktiker-Vác – kölcsönben, július 1-jétől FTC-Rail Cargo Hungaria), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler)

Balátlövők: Kuczora Csenge (Praktiker-Vác – július 1-jétől Thüringer HC, német), 

Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Schatzl Nadine (Győri Audi ETO – július 1-jétől Moyra-Budaörs) 

Tartalékok: Szemerey Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC – július 1-jétől Metz Handball, francia), Kácsor Gréta (DVSC Schaeffler – július 1-jétől CS Gloria 2018 Bistrita Nasaud, román), Pásztor Noémi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC – július 1-jétől Neptunes de Nantes, francia)

Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.