Jürgen Klopp máris visszatért a Liverpool kötelékébe

Mindössze néhány hónap telt el azóta, hogy Jürgen Klopp távozott a Liverpool FC menedzseri posztjáról, és vezetőedzőként Arne Slot lépett a helyébe, a német klublegenda máris új szerepet vállalt az együttes életében. Klopp továbbra is jelen lesz a Liverpool életében.

2024. 07. 13. 13:05
KLOPP, Jürgen
Jürgen Klopp, a Liverpool FC leköszönő vezetőedzője az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában játszott Liverpool FC-Wolverhampton Wanderers mérkőzés után a liverpooli Anfield Road-i Stadionban 2024. május 19-én. Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Májusban, az előző idény végével Jürgen Klopp csaknem kilenc év után távozott saját akaratából a Liverpool éléről, mert úgy érezte, hogy kimerült és hosszabb pihenőre van szüksége. A német edző a klub történetének legnagyobb formátumú alakjai közé került, 2019-ben Bajnkok Ligáját, 2020-ban – harmincévnyi várakozás után – angol bajnoki címet szerzett a klubbal, hogy csak a legnagyobb sikereit említsük.

JONES, Curtis; KLOPP, Jürgen; SZOBOSZLAI Dominik
Jürgen Klopp és Szoboszlai Dominik a jövőben is összefuthatnak a Liverpool képviseletében (Fotó: EPA/Adam Vaughan)

Klopp óriási árnyéka vetül az utódjára, a holland Arne Slotra is, aki a Feyenoord kispadját hagyta ott a Liverpool kedvéért, és egyelőre nagy kérdés, hogy a saját eredményeivel ki tud-e lépni belőle. A Liverpool ugyanakkor nem tud meglenni Klopp nélkül, aki mindössze egy-két hónap távollét után máris új, hivatalos szerepet vállalt a klub életében, írja a Daily Mail.

Mint kiderült, az 57 éves edző lett a klub jótékonysági szervezetének, az LFC Alapítványnak a tiszteletbeli nagykövete. A kinevezésnek volt előzménye is, hiszen Klopp az utolsó liverpooli meccse után aláírt néhány emléktárgyat az alapítvány részére, s ezekből 40 ezer fontot (napi árfolyamon több mint 18,6 millió forint) tudtak gyűjteni.

Klopp: Büszke vagyok rá, hogy folytathatom

– Az LFC Alapítvány hihetetlen közösségi munkát végez Liverpool vonzáskörzetében és azon túl egyaránt, ezért is büszke vagyok rá, hogy folytathatom velük az együttműködést, mint a szervezet első tiszteletbeli nagykövete – fogalmazott Klopp. – Alig várom, mit vihetünk véghez együtt most, hogy több időm van.

Klopp azt ígérte, hogy legalább egy évig a pihenésre koncentrál és sehol sem vállal edzői munkát, a hírek szerint Mallorcán töltődik fel a feleségével, miközben Wiesbadenben építi az új otthonát. A Liverpoolnál betöltött új szerepét nem sokkal azután jelentették be, hogy Klopp visszautasította az amerikai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára való felkérést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.