Látványos feltámadás, kárpótolta a szurkolóit a Paks + videók

A Paks kárpótolni akarta a szurkolóit a két héttel ezelőtti, a román Corvinultól elszenvedett súlyos hazai vereségért, és ezt meg is tette a Konferencialiga selejtezőinek a 2. körének az első meccsén. Az ellenfél a Gyurcsó Ádámot is bevető ciprusi AEK Larnaca volt, amely sokkal előrébb áll a ranglistákon, ám ezúttal nagyon gyenge teljesítményt nyújtott. Az első félidőben Haraszti Zsolt pazar góllal szerzett vezetést, a szünet után a Paks még kétszer eredményes volt, így 3-0-s győzelemmel és jó eséllyel utazhat a jövő heti visszavágóra.

2024. 07. 25. 21:52
TÓTH Barnabás
Tóth Barna kényszerből állt be a megsérült Hahn János helyére, de jól játszott, szép gólt lőtt, nagy részt vállalt a szép győzelemből. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyik oldalon csak magyar, a másikon egy magyar – így állt fel szerdán este a Paks és az AEK Larnaca. A magyar klubnál nem meglepő, hogy kizárólag honfitársaink futballoznak a csapatban, a ciprusiaknál viszont szokatlan az utóbbi hónapokban, hogy bekerült a kezdőbe a húszszoros válogatott Gyurcsó Ádám, ő többnyire a második félidőre szokott beállni. Juan Ferrando vezetőedző talán arra való tekintettel küldte pályára már az elején, hogy csapata Magyarországon játszotta az első meccset a Konferencialiga selejtezőinek a 2. fordulójában.

PAPP Kristóf; GYURCSÓ Ádám
Gyurcsó Ádám és Papp Kristóf harcol a labdáért  Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A paksiak valahol a becsületükért is futballoztak ezen az estén, hiszen az Európa-ligában két hete csúfos, 4-0-s vereséget szenvedtek a román másodosztályú Corvinultól, és bár a visszavágót megnyerték 2-0-ra, abból a sorozatból kiestek, és most a harmadik számú európai kupában szerették volna kárpótolni hazai pályán a szurkolóikat. Az biztos, hogy a törlesztés egy része megtörtént a találkozó 17. percében, akkor ugyanis Haraszti Zsolt jobbról, éles szögből, 12 méterről pazar lövéssel, hatalmas góllal szerzett vezetést. Ezután mindkét csapat sok hibával játszott, igaz, Szappanos Péternek egyszer bravúrral kellett védenie. A 39. percben a kapujából kirepülő Zlatan Alomerovics ráesett Hahn János lábára, a csatát hordágyon kellett levinni, az első gyanú szerint elszakadt egy szalagja. 

A szünet után Gyurcsó Ádám már csak tizenegy percet kapott, lecserélték, őszintén szólva nem sokat mutatott. A ciprusi csapat játszott fölényben, próbált egyenlíteni, de sok veszélyt nem jelentett, ugyanakkor felkínálta az ellentámadás lehetőségét, amivel a Paks élt is: a 61. percben a Hahn helyére beállt Tóth Barna jó labdát kapott középen Vécseitől, lefordult a védőjéről, 14 méterről lőtt, és a labda a kapus karjáról a jobb kapufára, onnan pedig a hálóba vágódott. A Larnaca roppant erőtlenül futballozott, és 73. percben már háromra nőtt a hazai előny: szöglet után pattogott a labda a kapu előtt, végül Ötvös Bence 7 méterről a hálóba bombázta. 

A hátralévő időben is próbálkoztak a ciprusiak, de a hazai kontrák több veszélyt jelentettek. Higgadtan játszott a Paks, magabiztosan futballozott, és meg is nyerte a meccset 3-0-ra, amivel komoly esélyt szerzett a továbbjutásra, a visszavágót egy hét múlva rendezik meg Larnacában. 

Konferencialiga, selejtezők, 2. kör, 1. mérkőzés: Paks–AEK Larnaca (ciprusi) 3-0 (1-0), Paks, 2898 néző, jv.: Higler (holland), gólszerző: Haraszti (17.), Tóth B. (61.), Ötvös (73.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.