Magyar bravúr Párizsban: Kovács Richárd legyőzte a tokiói bronzérmest

Továbbra is hibátlanok ökölvívóink a párizsi olimpián. Hámori Luca után Kovács Richárd is győzött, ráadásul magabiztosan, egyhangú pontozással nyert az ötödik kiemelt, tokiói bronzérmes Harry Garside ellen. Kovács Richárd a szoros első menet után teljesen átvette az irányítást a ringben.

2024. 07. 29. 12:49
Kovács Richárd ökölvívás olimpia 2024 Párizs Harry Garside
Kovács Richárd újabb küzdelemre készülhet az olimpián Fotó: Facebook/Magyar Ökölvívó Szakszövetség
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hámori Luca után Kovács Richárd (63,5 kg) volt a második ökölvívónk, aki szorítóba lépett a párizsi olimpián. Kovács nehéz sorsolást kapott, az ausztrál Harry Garside azzal a céllal érkezett a francia fővárosba, hogy a tokiói bronz után ötkarikás aranyérme is legyen.

Harry Garside Kovács Richárd ökölvívás párizs 2024 olimpia
Kovács Richárd gondoskodott róla: Harry Garside nem szerez újabb olimpiai érmet (Fotó: Instagram: harry_garside)

Kovács Richárd az első menetben felvette a versenyt az extravagáns ausztrállal, de a szoros küzdelem gyakran az esélyesebbnek kedvez, az ötből három pontozó a tokiói bronzérmest látta jobbnak.

A folytatásban azonban nem volt kérdés: Kovács Richárd minden mozdulatából áradt a magabiztosság, olykor még cukkolta is ellenfelét, Garside pedig nem tudott ezzel mit kezdeni. 

A harmadik menet végén Kovács Richárd azonnal ünnepelni kezdett, Garside pedig sportszerűen a magyar sarok felé vette az irányt, hogy gratuláljon.

Nem volt kérdés: Kovács Richárd volt a jobb, egyhangú pontozással jutott be a negyeddöntőbe, azaz egyetlen sikerre került az olimpiai éremtől.

Ökölvívásban Magyarország legutóbb 2000-ben, Sydney-ben nyert ötkarikás érmet, akkor Erdei Zsolt végzett a harmadik helyen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.