Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Több országból érdeklődnek az Eb magyar hőse iránt, de más is klubot válthat

Magyar szempontból Csoboth Kevin volt a napokban is zajló Európa-bajnokság hőse, hiszen a játékos hosszabbításban szerzett góljával verte meg Magyarország Skóciát 1-0-ra a csoportkör 3. fordulójában. Az a siker végül nem ért továbbjutást az egyenes kieséses szakaszba, az Újpestből beválogatott gólszerzőnek azonban elhozhatja a külföldi szerződést.

2024. 07. 05. 14:36
20240624__MI_101
Csoboth Kevin számára meghozta az ismertséget az Európa-bajnoki szereplés. Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csoboth Kevin helye sokáig kérdéses volt az Eb-re készülő magyar válogatott keretében, végül azonban az Újpest szélsőjét is a csapattal vitte Németországba a szövetségi kapitány, A 24 esztendős játékos meghálálta a bizalmat, és könnyen elképzelhető, hogy hamarosan klubot vált.

 

Európai és világszinten is ismertté vált Csoboth Kevin neve

Csoboth menedzsere, Filipovics Vladan szerint elérkezett az idő, hogy a támadó próbára tegye magát légiósként is. Filipovics az M1 aktuális csatornának pénteken elárulta: az Európa-bajnokság előtt is volt érdeklődés az Újpest támadója iránt, a skótok elleni csoportmérkőzést a 101. percben eldöntő találata pedig sokat jelent, mivel ezáltal európai és világszinten is ismertté vált a neve. A menedzser szerint több országból is érdeklődnek Csoboth Kevin iránt, a korábban sajtóhírként felmerült spanyol Celta Vigo és holland Twente ajánlatát pedig Filipovics nem erősítette meg, de nem is cáfolta. Hozzátette: a játékosnak érvényes szerződése van az Újpesttel, így a klubnak is el kell fogadnia az esetleges ajánlatot.

Ha nézzük a játékos karrierjét, szerintem neki lépni kell tovább

 – mondta, hozzáfűzve: a válogatottnak is többet tudna segíteni, ha egy erősebb bajnokságban jobb futballistává válna.

 

Van érdeklődés iránt is

Szintén Filipovics Vladan menedzseli a Ferencvárosban futballozó Botka Endrét, aki Skócia ellen játszott az Európa-bajnokságon. A Fradi hátvédjével kapcsolatban Filipovics elárulta: van szaúdi és emírségekbeli ajánlata, de európai érdeklődők is, ugyanakkor jelenleg meghatározó játékos a Ferencvárosnál.

– Nem lenne rossz magát kipróbálnia külföldön, mert olyan szinten van, hogy tudna ott játszani – fogalmazott Filipovics. Megemlítette, hogy Botka bizonyította: tud három belső védővel felálló csapatban játszani, így olyan klub érdeklődését szeretnék elfogadni, amelynek játékrendszerébe illik a teljesítménye.

Filipovics Vladan a harmadik ügyfelével, Kleinheisler Lászlóval kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy a középpályás a következő héten tér vissza Görögországba a Panathinaikoszhoz, ott kezdi meg a felkészülést. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.