Lehet, hogy mégsem csap össze egymással Nadal és Fucsovics vasárnap

A hatodik helyen kiemelt argentin Andres Molteni, Maximo González párosának szombati legyőzésével bejutott a nyolcaddöntőbe a párizsi olimpia tenisztornán Carlos Alcaraz és Rafael Nadal. E meccs után is kérdéses még, hogy Nadal pályára lép-e Fucsovics Márton ellen a játékok vasárnapi programjában.

2024. 07. 28. 7:42
NADAL, Rafael; GONZÁLEZ, Máximo; ALCARAZ, Carlos
Nadal (labdával) és Alcaraz lejátszotta szombati mérkőzését. Fotó: MTI/EPA/Divjakant Szolanki
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helyi beszámolók szerint Párizsban folyamatosan esik az eső, ezért a teniszmeccsek a befedhető Philippe Chatrier és Suzanne Lenglen Stadionban zajlottak. Mindösszesen négy találkozó fejeződött be szombaton, ez pedig felboríthatja a vasárnapi programot is.

 

Az időjárás és más problémák is közbeszólhatnak

Amint arról korábban beszámoltunk, a spanyol Carlos Alcaraz és Rafael Nadal teniszpárosa az argentin Andres Molteni, Maximo González duója ellen lejátszotta a maga meccsét, sőt, kétjátszmás sikerrel bejutott a nyolcaddöntőbe. Nadal győzelemmel hangolt tehát Fucsovics Mártonra, egyáltalán nem biztos azonban, hogy valóban létre is jön a meccs a felek között. Ennek egyik oka a jelentős szombati csúszás, a másik pedig a kétszeres ötkarikás bajnok, 22-szeres Grand Slam-győztes spanyol egészségügyi állapota.

Pénteken Nadal edzője, Carlos Moya is megerősítette a problémákat , hozzátéve, hogy a 38 éves játékosnak pihenésre és kezelésre van szüksége, az argentinok legyőzése után pedig a spanyol klasszis sem tudott egyértelmű választ adni, amikor arról kérdezték, kiáll-e a vasárnap 13.30-ra kiírt, Fucsovics Márton elleni összecsapásra.

A tervezett program szerint a játékok második teljes versenynapján nemcsak Fucsovics, hanem a párizsi torna másik magyar indulója, Marozsán Fábián is bemutatkozik az olimpián. Marozsán a tizedik helyen kiemelt francia Ugo Humbert-rel csap össze az első körben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.