Nincs oka a szégyenkezésre a 4x100 méteres férfi gyorsváltónak

A Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Jászó Ádám, Kós Hubert összeállítású 4x100 méteres magyar férfi gyorsváltó a nyolcadik helyen végzett a párizsi olimpia medencés úszóversenyeinek szombati nyitónapján. Soha nem tudjuk meg, vajon mire lett volna képes a váltó Milák Kristóffal.

2024. 07. 27. 23:09
NÉMETH Nándor; KÓS Hubert; JÁSZÓ Ádám; SZABÓ Szebasztián
Párizs 2024 - Úszás Fotó: Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokak döbbenetére már az Európa-bajnokságon eldőlt, hogy a meglehetősen öntörvényű úszózseni, Milák Kristóf nem lesz a tagja az olimpián a 4x100 méteres férfi gyorsváltónak. Noha ezt bőszen tagadta Soós Csaba, a váltó esélyei maximum arra korlátozódtak Milák kimaradása miatt, hogy bekerülhetnek a döntőbe, a merészebb álmoktól pedig elbúcsúzhatunk. Nos, ezt pontosan teljesítette a Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Jászó Ádám, Kós Hubert összeállítású váltó, és remek úszással végül hetedikként kvalifikálta magát a szombat esti fináléba.

NÉMETH Nándor
 Németh Nándor szerint a realitásnak megfelelő helyen végzett a váltó   Fotó: Kovács Tamás

Elsőként Németh ugrott medencébe, a dohai világbajnokságon 100 méteren bronzérmes versenyző kiválóan kezdett, az országos csúcstól (47.47 másodperc) nem sokkal elmaradva, 47.76-tal váltott a harmadik helyen. Szabó ugyanakkor már lemaradt, így Jászó hetedikként kapta meg a képzeletbeli stafétát, Kós pedig nyolcadikként indult neki a távnak. A 200 méter hát világbajnoka sem tudott csodát tenni, a magyarok 3:13.11 perccel a nyolcadik helyen zártak.

– A realitás talaján kell maradnunk, ez a hatodik-nyolcadik hely volt a legreálisabb számunkra, még akkor is, ha kicsit eljátszottunk a gondolattal, hogy lehet ennél jobb. Tudtuk, hogy cserék jönnek majd a csapatokban, de mindenképpen jó volt döntőt úszni, amit nem mertem volna kijelenteni az olimpia előtt – nyilatkozta  a váltó "csapatkapitánya", Németh.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.