Mutatjuk: ilyen szennyezett a Szajna a triatlonversenyek helyszínén – videó!

A triatlonversenyeknek kedden kell megkezdődniük, ám a sportolók vasárnap után hétfőn sem edzhettek a helyszínen, a Szajna kijelölt szakaszán, mert azt a víz rossz minősége nem engedte meg. Munkatársaink személyesen győződtek meg arról, hogy a helyzet egyáltalán nem biztató.

2024. 07. 29. 14:59
A Sándor-híd, a triatlonversenyek helyszíne. Fotó: Csudai Sándor.
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet reggel már megírta, hogy a Szajna vízminősége még mindig rossz, ezért a triatlonosok vasárnapi edzése után a hétfői is elmaradt, a sportolókat nem lehetett beengedni a folyóba. Lantos Gábor, az Origo munkatársa elment a keddre tervezett triatlonverseny helyszínére, hogy ott győződjön meg az állapotokról, és sajnos nem tudott jó hírrel szolgálni. 

A szervezők egyébként derűlátóak. „Tekintettel az elkövetkező 36 óra időjárás-előrejelzésére, a szervezőbizottság és a Nemzetközi Triatlon Szövetség biztos abban, hogy a vízminőség a határértékek alá fog süllyedni a versenyek keddi kezdete előtt” – áll a szervezők mai közleményében. Erre mondják: majd meglátjuk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.