Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Ronaldón gúnyolódott a BBC, botrány lett belőle

A mértékadó BBC szokásával eltérően gunyorosan reagált arra, hogy Cristiano Ronaldo büntetőt hibázott a Szlovénia elleni Európa-bajnoki nyolcaddöntőben. Misstiano Penaldo – ezt írták ki a képernyőre, ami sokaknál, még a korábbi angol csapatkapitánynál, John Terrynél is kiverte a biztosítékot. Valamiért rendre csak Ronaldo a célpont.

2024. 07. 02. 9:42
Portugália, Szlovénia, Cristiano Ronaldo, kihagyott büntető
Ő maga ugyan megszégyenült, de végül csak meghallgattatott Cristiano Ronaldo fohásza Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legszebb öröm a káröröm. Nem szép, de van benne igazság. Ám akadnak olyan személyek, intézmények, akiknek, amelyeknek messziről kerülni illene ennek a gyakorlatát. Mint például az újságírásban a mai napig etalonként emlegetett BBC-nek. Éppen ezért döbbentett meg sokakat, ahogy az angol tévécsatorna kajánkodott Cristiano Ronaldón a Szlovákia elleni Eb-nyolcaddöntőben kihagyott büntetője után.

Portugália, Szlovénia, Cristiano Ronaldo, kihagyott büntető
túltette magát a szégyenen (Fotó: AFP)

Misstiano Penaldo. A BBC ezt a szöveget úsztatta be a képernyőre Ronaldo hibája után.

Aligha szükséges magyarázni: a „miss” a mulasztásra, hibázásra utal, a büntető pedig angolul „penalty”. Ügyes, csak éppen a BBC szemére hányják, miért mindig Ronaldo a célpont? Hasonló esetben vagy éppen soha sem vált maró gúny tárgyává, pedig ők is rontottak már el büntetőt.

Íme három olvasói vélemény a BBC eljárásáról:

  • Az emberek a férfiak mentális egészségéről prédikálnak, majd kinevetik Cristiano Ronaldót, amiért hatalmas nyomás alatt egy nagy pillanatban érzelmeket mutatott ki, majd a BBC Misstiano Penaldóként gúnyolja. Pedig inkább óriási elismerést érdemel, amiért ezek után a tizenegyespárbajban is vállalta a lövést
  • A BBC Sport teljesen szégyenletes. Szégyellnie kell az ilyen szakszerűtlen viselkedést.
  • „Misstiano Penaldo!” Nem tudsz meggyőzni arról, hogy ez nem Twitter-fiók trollkodás – ez nem lehet a BBC.

Persze nyilván idézhetnénk olyanokat is, akiknek tetszik a „Misstiano Penaldo”.

A korábbi angol csapatkapitány, John Terry véleménye mellett azonban nem lehet elmenni. A Chelsea legendája Instagram-sztoriban reagált az esetre egész tömören:

BBC, ez tiszteletlenség!

A Daily Mail persze kapott az alkalmon, s válaszért fordult a BBC-hez. Hiába...

Ronaldo maga amúgy tisztességgel viselte a szégyent. Először, miként utaltunk rá, a 11-es párbajban is vállalta a lövést és akkor nem hibázott. Másodszor, nem beszélt mellé, könnyek között elismerte, hogy akkor került mélypontra, amikor a csapatának a legnagyobb szüksége lett volna rá

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.