Sokk a magyarok csoportjában: a szerbek nagy pofonba szaladtak bele

Az előző két olimpián győztes szerb vízilabda-válogatott eddig csak szenved a párizsi ötkarikás játékokon. Az első csoportmeccsét még nagy nehezen behúzta, de az ausztrálok ellen csúnyán megégett.

2024. 07. 30. 12:27
Dusan Mandics két gólt dobott az ausztrálok kapujába, a szerbek mégis nagyon kikaptak
Dusan Mandics két gólt dobott az ausztrálok kapujába, a szerbek mégis nagyon kikaptak Fotó: MTI/AP/Luca Bruno
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerb vízilabda-válogatott a riói és a tokiói játékokat megnyerte, azóta azonban nem fut a szekere, még csak érmet sem szerzett a világversenyeken. A legutóbbi három vb-ről egy-egy negyedik, ötödik és hatodik hellyel távozott, a 2022-es Eb-n kilencedik, idén januárban hetedik lett.

A szerbek ettől még nagyhatalomnak számítanak férfi vízilabdában, így a játékok előtt nem lehetett leírni őket, de az eddigi teljesítményük alapján semmiképp sem sorolhatók az esélyesek közé, még akkor sem, ha eddig egy olimpiáról sem távoztak érem nélkül. Japán ellen megszenvedtek, csak 16-15-re nyerték meg az első csoportmeccsüket. Ezt követte az ausztrálok elleni keddi találkozó. Az olimpia előtti felkészülési mérkőzésen a szerbek még simán, hat góllal verték a szigetországiakat, de Párizsban nagyon más volt a helyzet.

Az első negyedet még csak 1-0-ra nyerték meg az ausztrálok, a másodikban viszont hengereltek. Luke Pavillard vezetésével 6-0-ra elhúztak, a szerbek erre mindössze egy góllal válaszoltak. A második félidőben a ferencvárosi Dusan Mandics kétszer betalált, de ez csak szépségtapasz volt, csúfos, 8-3-as vereség lett a vége.

A magyarok és a spanyolok elleni meccsek pedig csak ezután következnek…

Párizsi olimpia, férfi vízilabdatorna, csoportmérkőzések, B csoport:
Ausztrália–Szerbia 8-3 (1-0, 5-1, 1-0, 1-2)

később:
Japán–Franciaország 15.00
MAGYARORSZÁG–Spanyolország 21.05

A csoport:
Horvátország–Olaszország 12.05
Egyesült Államok–Románia 16.35
Montenegró–Görögország 19.30

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.