Bevallotta a vívó, hogy hét hónapos terhesen versenyzett az olimpián

Elképesztő történet látott napvilágot a párizsi olimpián: az egyiptomi vívó, Nada Hafez a nyolcaddöntős kiesése után bevallotta, hogy hét hónapos terhesen versenyzett. Mint elmondta, úgy tűnt, hogy ketten álltak a páston, ő és az ellenfele, de valójában hárman voltak ott.

2024. 07. 30. 9:48
Az egyiptomi vívó, Nada Hafez a nyolcaddöntős kiesése után bevallotta, hogy hét hónaposan versenyzett. Forrás: Nada Hafez / Instagram
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn a nyolcaddöntőben esett ki Nada Hafez a női kard egyéni küzdelmeiben a párizsi olimpián, majd ezt követően megdöbbentő bejelentést tett: hét hónapos terhesen vívott.

Hafez az első meccsét megnyerte az amerikai Elizabeth Tartakovsky ellen, majd a nyolcaddöntőben koreai ellenfelétől kapott ki. Ezek után vallott színt a terhességéről, amelynek már a hajrájában, a harmadik trimeszterben jár.

– Úgy tűnhetett, hogy ketten vagyunk a páston, de valójában hárman voltunk. Én, az ellenfelem és a születendő kisbabám – árulta el Hafez, akit a BBC idézett.

A Kairóból származó 26 éves vívó a harmadik olimpiáján szerepelt Párizsban.

– A babának és nekem is kihívásokkal teli időszak volt ez, mind fizikailag, mind érzelmileg – tette hozzá. – A várandósság önmagában is egy kemény hullámvasút, de a magánélet és a sport egyensúlyáért küzdeni teljes mértékben megérte. Szerencsés vagyok, hogy a férjem és a családom bízott bennem, és idáig eljuthattam.

A női kard küzdelmeiben két magyar egy körrel tovább jutott, mint Hafez, Szűcs Luca és Márton Anna a negyeddöntőben estek ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.