Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Vajon büntet-e az UEFA? Botrányos szurkolói viselkedés a török–osztrák meccsen

Fergeteges hangulatban játszották Lipcsében a Törökország–Ausztria nyolcaddöntőt, amit botrányos jelenetek is tarkítottak. Az osztrák drukkerek sörösflakonokkal sorozták meg a törökök ifjú csillagát, Arda Gülert, amire nem késett a választ, a törökök Sabitzert pénzérmével találták fejen. A törökök persze itt nem álltak meg, Németország-szerte százezres tömegben ünnepelték a török válogatott 2-1-es győzelmét.

2024. 07. 03. 7:43
Törökország, Ausztria, török szurkolók
Németország a török félhold árnyékában Fotó: Darko Vojinovic
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Törökország már az 1. percben vezetést szerzett. Arda Güler szögletéből Demiral pofozta a hálóba a labdát. Az osztrák drukkerek gyorsan reagáltak, söröspoharakkal sorozták meg Arda Gülert. A német Bild lap összeszámolta: 38 pohár záporozott a Real Madrid 19 éves klasszisa felé. 

Persze nem késett a válasz. Ugyancsak szögletnél a törökök Sabitzert kezdték el dobálni, s nemcsak poharakkal, hanem pénzérmével is. A Dortmund osztrák válogatott középpályása fájdalmas arccal rogyott össze, de tudta folytatni a mérkőzést.

Sabitzer, szurkolók, Törökország, Ausztria,
Marcel Sabitzer a gyepen szenved, miután a török drukkerek pénzérmével eltalálták Fotó: Getty Images

Keddi hír szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) 32 millió forintra büntette a magyar szövetséget, az MLSZ-t a magyar szukolók viselkedése miatt. Kíváncsian várjuk, az UEFA milyen büntetést szab ki az osztrák és a török szövetségre.

A török drukkerek, akárcsak a török válogatott többi mérkőzésén, létszámfölényben voltak, hiszen a német állampolgársággal rendelkező törökök is jegyhez jutnak „semleges” nézőkként. 

A törökök a mérkőzés előtt hatalmas fesztivált csaptak Lipcsében. Találó a vonulásról készült videó feliratat: A ti városotok, a mi szabályaink…

A 2-1-es győzelem, a továbbjutás után a törökök, csakúgy, mint a Georgia feletti siker után, természetesen folytatták az ünneplést. Nemcsak Lipcsében, hanem szerte Németországban. Megszállták többek között Berlin központját, miként az a Reuters videóján látható.

A törökök ünneplése arra emlékeztet, ahogy a marokkóiak fogadták az afrikai csapat menetelését a 2022-es katari világbajnokságon. Igaz, a törökök nem okoznak botrányt, nem randalíroznak, csupán megszállják Németországot…

A Törökország–Ausztria mérkőzés értékelése a Szpíker korneren:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.