Toni Kroos, a büszke német bocsánatot kér Pedritől

Toni Kroos a saját közösségi oldalán posztolt hosszú üzenetben mondott köszönetet a német szurkolóknak a támogatásért. Kroos a német válogatott kiesése dacára sem bánta meg a visszatérését a válogatottba, miként fogalmazott, érezték egész Németország támogatását. Kroos Pedriről sem feledkezett, meg, akinek a Spanyolország ellen 2-1-re elvesztett negyeddöntőben sérülést okozott.

2024. 07. 06. 17:08
Toni Kroos
Toni Kroos is úgy látja, egész Németország a válogatott mellett állt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Toni Kroos felidézte a napot, tavaly szeptember 29-ét, amikor Julian Nagelsmann, a német válogatott szövetségi kapitánya azzal hívta fel, hogy három év után térjen vissza a válogatottba.

Toni Kroos, Pedri, szabálytalanság, sérülés, bocsánat, Németország, Spanyolország
Kroos akár piros lapot is kaphatott volna a Pedrivel szembeni brutális belépőért. Fotó: AFP

Az eszem először azt diktálta: ne legyél már hülye. A szívem viszont azt súgta, basszus, ott a helyem. A szívem döntött

– írja Kroos, aki a mérkőzés után az elsők között nyilatkozott, s már akkor is arról beszélt, hogy büszke a csapatra.

A 34 éves legenda azzal folytatta, annak dacára nem bánta meg a visszatérését, hogy Németország kiesett. Úgy látja, a német válogatott sokkal jobb annál, mint amit az elmúlt években látott a csapattól, maga sem gondolta, rövid idő alatt annyira összekovácsolódik, hogy az Európa-bajnokság egyik esélyese lehet. Mint fogalmazott, büszke a csapatra, amelyre egész Németország büszke lehet. 

Külön köszönet nektek, akik különlegessé tettétek ezt az otthoni Eb-t. Láttuk, tapasztaltuk, éreztük! Személyesen szeretném megköszönni az elmúlt hetek igazán nagyon különleges melegségét és ragaszkodását

– Toni Kroos nem feledkezett meg köszönetet mondani a német szurkolóknak. Sőt már-már szentimentálisan hozzátette:

Most, hogy Németország visszaszerezte szeretett gyermekét: ne engedjétek el! A csapat útja folytatódik. És brutálisan sokat segít, ha rossz időszakokban is kiálltok mellette! Mert egy dologról biztosíthatlak benneteket: ez egy nagyszerű emberekből álló közösség, akik mindent megtesznek a sikerért! Németország újra a régi!

– fogalmazott Kroos annak szellemében, amire korábban utaltunk: a futballnak köszönhetően az Európa-bajnokság alatt Németország ismét egységbe kovácsolódott.

Pedrire egy hópos kihagyás vár

A Spanyol Labdarúgó-szöveség megerősítette, Pedri a folytatásban már nem szerepelhet az Európa-bajnokságon. A Barcelona játékosának a bal térdszalagja húzódott meg, a Marca szerint egy hónapot vesz igénybe a felépülése.

Végül Kroos bocsánatot kért Pedritől, akinek sérülést okozott, a spanyol játékos emiatt már nem léphet pályára az Európa-bajnokságon.

Bocsánatot kérek és jobbulást kívánok. Természetesen nem állt szándékomban sérülést okozni neked. Gyors felépülést és minden jót kívánok. Nagyszerű játékos vagy.

Íme, Kroos teljes posztja, az sem véletlen, hogy ezúttal németül írta.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.