Egyik szemük sírt, a másik nevetett a kiesett törököknek

Csodát tehettek volna a törökök, az első lépést meg is tették efelé a németországi labdarúgó Európa-bajnokság szombati negyeddöntőjében, ám a holland válogatott végül túl nagy falatnak bizonyult. A 2-1-es vereség és a kiesés miatt természetesen csalódottak voltak a törökök, de persze büszkék is a nem mindennapi teljesítményükre.

2024. 07. 07. 7:41
Hakan Calhanoglu sírva búcsúzott, de a törökök emlékezetes tornán vannak túl
Hakan Calhanoglu sírva búcsúzott, de a törökök emlékezetes tornán vannak túl Fotó: AFP/Anadolu/HALIL SAGIRKAYA
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A törökök emelt fővel búcsúztak az Európa-bajnokságtól. A Hollandia elleni negyeddöntő utolsó harmadáig jó esélyük volt arra, hogy 2008 óta először ismét a legjobb négy közé jussanak az Eb-n. Ez nem jött össze, mert Samer Akaydin első félidei góljára a hollandok végül kettővel válaszoltak a második játékrészben, mindenesetre a márciusban még a magyar válogatott által 1-0-ra legyőzött félholdasok nagy utat jártak be.

A török szurkolóknak és játékosoknak is járt a taps Vincenzo Montella szerint
A török szurkolóknak és játékosoknak is járt a taps Vincenzo Montella szerint (Fotó: AFP/Anadolu/Halil Sagirkaya)

A tornán nyújtott teljesítményükkel pedig elismerést vívtak ki maguknak. Legalábbis Vincenzo Montella szerint a jövőben senki sem becsüli majd le a csapatát.

– Mindent erőnkkel küzdöttünk, és egy fantasztikus torna van mögöttünk. Ha csak a rendes játékidőben véget ért meccseket vesszük számításba, annyi győzelmünk van, mint a hollandoknak. A kollégáim és profi futballisták gratuláltak nekünk a teljesítményünkhöz. Sok fiatal játékosunk van, akik eltökélten vágtak neki a meccsnek. Nagyon büszke vagyok rájuk, és megérdemlik a szeretetet, amelyet most kapnak. Törökországot jobban fogják tisztelni az Európa-bajnokság után – állapította meg a törökök olasz szövetségi kapitánya.

Török fájdalom és örömkönnyek

Hakan Calhanoglunak egyik szeme sírt, a másik nevetett. Az Inter középpályása természetesen sajnálta, hogy a negyeddöntőben véget ért a szép történetük az Európa-bajnokságon, ugyanakkor örül neki, hogy boldoggá tették a honfitársaikat.

– Szeretném megköszönni mindenkinek, aki hozzájárult a menetelésünkhöz. Emlékezetes volt nekünk ez az Európa-bajnokság. Mindannyian nagyon szomorúak vagyunk, de remélhetőleg még sok ilyen élményben lesz részünk. Sajnos most ebben ennyi volt, ám sokáig jutottunk. Nagyon boldogok vagyunk, hogy a török emberek részesei lehettek ennek az izgalmas történetnek. A futballban olykor veszít a csapatunk, de a szurkolóink állva ünnepeltek minket, ez jó jel – mondta a 30 éves játékos.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.