A magyar csapat csak futott az eredmény után, furcsa állás a csoportban

A magyar férfivízilabda-válogatott a franciák elleni győzelem után a második mérkőzését elveszítette a párizsi olimpián. A magyar csapat egyszer sem vezetett Spanyolország ellen, amely végül10-7-re nyert, s két forduló után a B csoport egyetlen százszázalékos csapata.

2024. 07. 30. 22:20
Vogel Soma Jansik Szilárd Zalánki Gergő magyar csapat vízilabda Spanyolország olimpia 2024 párizs
Tömegjelenet a magyar csapat kapuja előtt Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar férfivízilabda-válogatott a házigazda Franciaország elleni 13-12-es siker után a második fordulóban a spanyol csapat ellen ugrott medencébe a párizsi olimpián. A spanyolok is győzelemmel rajtoltak, 9-5-re verték Ausztráliát. A spanyol és a magyar csapat az utóbbi években szinte kivétel nélkül szoros meccseket vívott egymás ellen.

Vigvári Vince magyar csapat Spanyolország vízilabda Párizs olimpia 2024
Vigvári Vince szerezte a magyar csapat második gólját Spanyolország ellen (Fotó: Csudai Sándor)

A mérkőzés első góljára sokáig, majdnem öt percet kellett várni, a spanyol Munarriz dobta, míg Aguirre folyamatosan védte a magyar lövéseket, csak a negyedik utolsó másodperceiben született meg az első gólunk: Manhercz Krisztián bejátszása után Angyal Dániel szépített 2-1-re.

A második negyedben Vigvári Vince, majd Zalánki Gergő révén is összejött az egyenlítés, s úgy tűnt, 3-3-mal fordulunk a meccs második felére, ám egy négy másodperccel a játékrész vége előtt elvégzett spanyol sarokdobásnál a hosszún Larumbe nagyon üresen maradt, s ezt ki is használta.

Egyszer sem vezetett a magyar csapat

A harmadik ráúszásnál is a spanyolok hozták el a labdát, s ezúttal gólt is szereztek a negyed első akciójából. Angyal második gólját videózás után adták meg, a kapus már a képzeletbeli gólvonal mögül kotorta ki a labdát. A következő percekben viszont nem alakultak jól, 7-4-nél már hárommal vezetett Spanyolország, ekkor kért időt Varga Zsolt.

A következő két gólt a mieink szerezték, majd újra bosszantó gólt kaptunk, az emberelőnyt villámgyorsan megjátszották a spanyolok.

A záró negyedben sem sikerült közelebb kerülni az ellenfélhez, Spanyolország magabiztosnak nevezhető győzelemmel egyedüliként százszázalékos a B csoportban. Férfivízilabda-válogatottunk ugyanúgy 50%-os mérleggel áll az olimpián, mint valamennyi csapatunk.

Két forduló után nem ezt a sorrendet képzeltük el a csoportban, de akkor mit mondjanak a szerbek?

Olimpia, férfi vízilabda, B csoport, 2. forduló

Magyarország–Spanyolország 7-10 (1-2, 2-2, 3-4, 1-2)

További eredmények
Ausztrália–Szerbia 8-3
Franciaország–Japán 14-13

A csoport állása
1. Spanyolország 6 pont
2. Ausztrália 3 (13-12)
3. Franciaország 3 (26-26)
4. Magyarország 3 (20-22)
5. Szerbia 3 (19-23)
6. Japán 0

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.