Az öngólok meccsén simán jutott a rájátszásba a Paks

A Paks három gólos előnnyel utazott a montenegrói Nikicsben a Konferencialiga 3. fordulójának a visszavágójára. Vezetést szerzett, ám a Mornar öngóllal egyenlített, majd később fordított is, ám a hajrában a Paks is egalizált, és ő is öngóllal. A 2-2-es végeredmény azt jelenti, hogy a magyar csapat 5-2-es összesítéssel a sorozat rájátszásába jutott, és már közvetlenül a főtábláért játszhat majd.

2024. 08. 13. 22:43
Böde Dániel ezúttal is kezdett, hasznosan futballozott, a csapata pedig továbbjutott. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintélyes, 3-0-ás előnnyel utazott a Paks a montenegrói Niksicsbe, ahol a Mornar csapatával játszott visszavágót a Konferencialiga selejtezőinek a 3. fordulójában. Ez az előny hamar négyre nőtt, mert Lenzsér buktatásáért a játékvezető tizenegyest ítélt, amit Windecker értékesített. Lenzsér hamarosan újabb gólban is komoly szerepet játszott, egy jobbról érkező beadást a saját kapujába „mentette”, így 1-1 lett az állás. A 60. percben Zorics szögletből fejelt a paksi kapuba, azaz fordított a házigazda. A 86. percben aztán végképp eldőlt minden: Zorics rúgott egy öngólt is, és ezzel 2-2 lett a vége.

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A Paks tehát továbbjutott, a következő körben a cseh Mladá Boleslav és az izraeli Hapoel Beer Seva párharcának továbbjutójával vív meg a főtáblára jutásért. A párharc első mérkőzésén, Csehországban 1-1-es döntetlent játszottak a felek, a visszavágót Bulgáriában tartják, de ha az izraeliek mennek tovább, jó esély van rá, hogy hazai mérkőzésükre Debrecenben vagy Zalaegerszegen kerül sor.

Konferencialiga, selejtezők, 3. forduló, visszavágó: Mornar Bar (montenegrói)–Paks 2-2 (1-1), Niksics, Városi Stadion, jv.: Jasper Vergoote (belga), gólszerzők: Zorics (60.), Lenzsér (öngól 18.), illetve Windecker 12., 11-esből), Zorics (öngól 86.), továbbjutott a Paks 5-2-es összesítéssel.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.