Bognár György a Mornarról: Ilyen futballnak nincs helye a pályán! + videó

A Paks 3-0-ra legyőzte a montenegrói FK Mornar Bart csapatát a Konferencialiga selejtezőjének a 3. fordulójában az első mérkőzésen. Az ellenfél rendkívül ellenszenves képet mutatott magáról, durva volt, amit a piros lapja is jelez, majd kettős emberhátrányban visszatetsző jelenetekkel próbálta húzni az időt. Bognár György, a paksiak vezetőedzője elmondta, tudja, mi vár a csapatára a visszavágón, de szerinte az ilyen futballnak nincs helye a pályán.

2024. 08. 07. 23:11
BOGNÁR György
Fotó: Vasvári Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 3-0-s végeredmény azt sejtetné, hogy a Paks simán szerzett háromgólos előnyt a Konferencialiga selejtezőinek a 3. fordulójában a FK Mornar Bart ellen, ám nem így van. A magyar csapat játékosai sokkal többet birtokolták a labdát, de helyzetük kevés volt, amikor pedig az ellenfél két piros lapja miatt kilenc emberre fogyatkozott, botrányos színjátékokat előadva próbálta húzni az időt. A paksiak 1-0-ra vezettek, és úgy tűnt, meg kell elégedniük a sovány előnnyel, ám a jogos tízperces hosszabbítás végén Bognár György csapatának sikerült két gólt szereznie, és így alakult ki a végeredmény. A vezetőedző nem is rejtette véka alá a véleményét:

Böde Dániel szerezte a paksiak első gólját. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

– A számszerű eredmény számunkra jó, de a látottak alapján álmomban sem jöjjön ellő ez a mérkőzés – mondta a találkozót követő sajtótájékoztatón. – Én ilyen ellenfelet még nem láttam, játszott bármilyen létszámban, egyáltalán nem akart futballozni. 

Mindent bevetettek, így akartak kompenzálni. A párharc két meccsen dől el, oda kell utaznunk, pályára kell lépnünk, és sejtjük, hogy mi vár ránk: rugdosás, rángatás, lefekvés. Az ilyen futballnak nincs helye a pályán.

Most jó, ha húsz-huszonöt perc volt a tiszta játékidő, kétpercenként állt a játék két percet, így nem lehet folyamatosan futballozni. Mi fizikálisan és mentálisan sem voltunk a topon, lassan járattuk a labdát, nem tudtunk olyan minőségi játékot nyújtani, mint a hét végén, de ez törvényszerű. Két nap szünetekkel játsszuk a mérkőzéseket, és a sorozatban biztosan lesznek olyan alkalmak, hogy a játékosok képtelenek lesznek felpörgetni magukat. Ezzel együtt jár a gratuláció a csapatnak a végeredményért. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.