Megvan az első kajakos érmünk a párizsi olimpián

Harmadik helyen végzett a Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra kajak négyes a párizsi olimpián. Bár a legutóbbi három alkalommal a magyar egység nyerte ezt a számot az olimpiával, az idei előzmények alapján nem számít csalódásnak a bronz. Új-Zéland győzött, Németország lett a második.

2024. 08. 08. 13:45
Gazsó Alida Dóra Csipes Tamara Fojt Sára Pupp Noémi olimpia 2024 bronzérem
Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Fojt Sára és Pupp Noémi ünnepel Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Női kajak négyesünk a legutóbb három olimpiát megnyerte, Rióban és Tokióban már Csipes Tamara is ott volt a győztes egységben. Párizsba nem aranyesélyesként érkezett a magyar egység, Csipes Tamara mellett Pupp Noémi, Fojt Sára és Gazsó Alida Dóra ült a hajóban.

Csipes Tamara olimpia 2024 bronzérem kajak négyes
Csipes Tamara Rio és Tokió aranya után Párizsban bronzot szerzett a négyessel (Fotó: Csudai Sándor)

A győztes a Lisa Carrington vezette Új-Zéland lett, Németország a második helyen ért célba, a magyar egység pedig bronzérmes lett.

Csipes Tamara negyedik olimpiai érme

Jó kezdés ez a női kajakosoktól, a folytatásban párosban és egyesben is lehet esély újabb érem. Csipes Tamara karrierje negyedik ötkarikás dobogós helyét szerezte, a többiek az elsőt.

Korábban az Adolf Balázs, Hajdu Jonatán férfi kenu kettes hatodik helyen zárt, az olimpia első, kaotikus döntőjében . A férfi kajak négyes viszont nem volt versenyben az érmekért, a Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István, Tótka Sándor összeállítású egység a hetedik helyen ért célba.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.