Megvan a Fradi következő BL-ellenfele és a meccsek időpontja is

A Ferencváros a The New Saints keddi, idegenbeli legyőzésével biztosította helyét a labdarúgó Bajnokok Ligája idei selejtezőjének harmadik fordulójában, szerda este pedig az is eldőlt, hogy a papírformának megfelelően a dán Midtjylland lesz az ellenfele. A párharc már a jövő héten megkezdődik.

2024. 08. 01. 7:45
TRAORÉ, Adama
Eddig hét gólnak örülhettek a Ferencváros futballistái a BL idei selejtezőjében. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar bajnokcsapat 7-1-es összesítéssel lépett túl walesi ellenfelén, a 2-1-es vendégsikerrel végződött keddi találkozón Pascal Jansen vezetőedzőnek arra is volt lehetősége, hogy bevesse a klub 19 éves tehetségét, a Ferencvárosban most debütált Gruber Zsombort.

 

Hét év után találkoznak újra

A sorsolás értelmében előzetesen tudható volt, hogy a dán Midtjylland és az andorrai Santa Coloma párharcának győztese lesz a Fradi ellenfele. A BL-selejtezők szerdai játéknapját az idegenben szerzett 3-0-s előnnyel várták a dánok, akik a visszavágón, vendéglátóként is 1-0-ra nyertek, így két mérkőzés alapján 4-0-s összesítéssel búcsúztatták az andorraiakat. Hét év után tehát ismét Midtjylland–Ferencváros és Ferencváros–Midtjylland mérkőzéseket rendeznek, 2017-ben ugyanis már találkozott egymással a két csapat az Európa-liga kvalifikációjában. Akkor kettős győzelemmel a Midtjylland ment tovább.

 

Budapesten lesz a visszavágó

A BL-selejtező rájátszásköréért zajló párharc augusztus 6-án, tehát már a jövő kedden megkezdődik Dániában, a visszavágót pedig augusztus 13-án, szintén keddi napon rendezik a Groupama Arénában. A dánok tájékoztatása szerint a kinti meccs 19.15-kor, a budapesti találkozó pedig 20.00-kor kezdődik. 

A továbbjutó már csak egyetlen párharc megnyerésére lesz a legrangosabb európai kupasorozat főtáblájától, míg a vesztes átkerül az Európa-liga utolsó selejtezőkörébe.

A selejtező ezen szakaszában már mindkét együttessel kapcsolatban kijelenthető, hogy valamelyik európai kupasorozatban főtáblás lesz, a BL-ből ugyanis az El-be, onnan pedig a Konferencialigába lehet kiesni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.