Jansent sokkolta Varga Barnabás esete – a Fradi-edző elmondta, miért hagyta végig a pályán a csatárt

Tosin Kehinde hosszabbításban szerzett gólja döntötte el a Ferencváros javára az Újpest elleni derbit az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 4. fordulójának szombat esti meccsén. Az 1-0-s végeredménnyel zárult találkozó a magyar válogatott csatár, Varga Barnabás visszatéréséről is emlékezetes marad.

2024. 08. 18. 5:45
Pascal Jansen két magyar játékosáról is beszélt az Újpest legyőzése után. Fotó: Polyák Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Barnabás még június 23-án, a skótok elleni Eb-csoportmeccsen szenvedett súlyos sérülést, azóta először szombaton, az Újpest ellen 1-0-ra megnyert rangadón lépett pályára tétmérkőzésen.

 

Megérdemelte, hogy kezdő legyen

– Nagyon elfáradtam, sokat, két hónapot hagytam ki a sérülésem miatt. Nehezen éltem meg ezt az időszakot, sohasem könnyű egy játékosnak, ha a lelátóról kell néznie a csapatát. Rossz érzés, hogy nem tudtam segíteni, annak viszont örülök, hogy nyertünk az Újpest ellen. Sok helyzetünk volt már az első félidőben is, sajnos ezeket nem rúgtuk be, ami mostanában jellemző ránk, de szerencsére a végén egyet mégis sikerült értékesíteni – mondta Varga Barnabás az M4 Sportnak.

POY_1379
Varga Barnabás speciális maszkban lépett pályára. Fotó: Polyák Attila

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a Ferencváros vezetőedzője, Pascal Jansen kitért Varga és a szintén kezdőként pályára lépett Gruber Zsombor teljesítményére is.

– Nagyon elégedett vagyok velük. Zsombi megérdemelte, hogy kezdő legyen, nagyon keményen dolgozott a mérkőzésen. Csaknem tökéletes meccse volt, csak a helyzetét nem tudta berúgni, egyébként remekül játszott. 

Barni története más. Én magam is láttam az Eb-mérkőzést, amelyen megsérült. Engem is sokkolt az eset, nagyon szurkoltam neki, hogy mihamarabb felépüljön. Nagyon megérdemelte, hogy kezdő legyen. Azért döntöttem úgy, hogy Barnit végig a pályán hagyom, mert mindig benne van a gól.

Rengetegen meséltek a meccs előtt nekem a derbiről, és most megtapasztalhattam, milyen remek hangulatú az Újpest elleni mérkőzés. Örülök, hogy sikerült nyernünk – nyilatkozta Pascal Jansen.

 

„Az egész csapat bátran játszott”

– Rettenetes érzés így elveszíteni a derbit, az utolsó pillanatokban. A klub építkezésének elején tartunk, de már az első meccstől igyekeztünk megmutatni a szurkolóinknak, milyen identitásunk van. Piscitelli nagyokat védett, de az egész csapat bátran játszott, erősebbek voltunk az eddigiekhez képest. A védekezésünk jól nézett ki, de támadásban még nem voltunk elég élesek, főleg a labdakihozataloknál. Hétről hétre fejlődünk, ég és a föld a különbség az első fordulós védekezésünk és a mostani között, ebben biztosan előrébb léptünk egyet – összegzett a lila-fehérek trénere, Bartosz Grzelak.

POY_1354
Bartosz Grzelak korábban a Fehérvár edzője volt, az Újpest trénereként először vett részt a derbin. Fotó: Polyák Attila

 

Ez vár a riválisokra a folytatásban

A Ferencváros legközelebb augusztus 22-én, csütörtökön lép pályára, akkor ismét hazai pályán, a Groupama Arénában fogadja ellenfelét, a bosnyák Borac Banja Luka együttesét az Európa-liga idei selejtezőjének rájátszáskörében. Ezt követően a jövő hét végi, ötödik NB I-es fordulóban halasztás miatt nem játszik a Fradi. Az Újpest augusztus 23-án, pénteken játszik bajnokit a Debrecen ellen a Szusza Ferenc Stadionban.

NB I, 4. forduló
Péntek
Kecskemét–ETO FC Győr    2-1 (2-0)

Szombat
Debrecen–Diósgyőr        0-1 (0-1)
Ferencváros–Újpest FC        1-0 (0-0)

Vasárnap
Fehérvár FC–Zalaegerszeg    15.30
Paksi FC–Nyíregyháza    17.45
Puskás Akadémia–MTK Budapest    20.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.