Teli szájjal szidják a Szpartaknál a Sztankovics által a Fraditól elcsábított Marquinhost és Abenát

Még szinte meg sem száradt a pecsét a brazil Marquinhos és a suriname-i Myenty Abena szerződésén a Szpartak Moszkvánál, Oroszországban máris kígyót-békát kiabálnak rájuk. Mindkettőjüket haszontalan igazolásnak tartják, annak ellenére, hogy Abena még egy másodpercet sem játszott a csapatban, ráadásul a brazil szélsőt már maga Sztankovics is kritizálta.

2024. 08. 18. 11:05
Fura látvány Marquinhos a Szpartak mezében Fotó: spartak.com
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vélhetően nem ilyen fogadtatásra számított a Fraditól Dejan Sztankovics csábításának engedve a Szpartak Moszkvához igazoló Marquinhos és Myenty Abena. A két játékos közül a Fradi szurkolói a brazil szélső távozását sajnálták igazán, míg a Slovantól érkezett belső védő után azért nem hullattak könnyeket. Azonban arra sem ők, sem a játékosok nem számítottak, hogy Oroszországban ilyen gyorsan kitelik a becsületük.

Úgy tűnik, Moszkvában már nem annyira öleli egymást a keblére Sztankovics és Marquinhos    Fotó: Czeglédi Zsolt

Marquinhos esetében legalább annyi történt már, hogy a brazil szélső több meccsen is lehetőséget kapott, de az eddigi három tétmérkőzésen – két bajnokin és egy kupameccsen – sem gólt nem szerzett, sem gólpasszt nem adott. Ezek alapján már most többen megtalálták a brazilt, aki egyébként hatalmas tervekkel érkezett Moszkvába. Az egy dolog, hogy az orosz szakértők érthetetlennek nevezik a leigazolását, ám az már sokkal kellemetlenebb, amikor a Ferencváros és Marquinhos volt edzője, a jelenleg a kazah válogatottat irányító Sztanyiszlav Csercseszov Oroszország vezető sportoldala, a Szport-Ekszpressz megkeresésére közölte, ne legyen igaza, de a brazil – és mellette Abena – leigazolásával nem nyert a Szpartak.

Aztán jött maga Dejan Sztankovics, aki alaposan megforgatta a tőrt az általa Moszkvába csalt brazilban. Marquinhos kezdőként kapott lehetőséget a Kirill elleni kupameccsen, ám a szerb vezetőedző a 62. percben lecserélte, majd a találkozó után lekapta a tíz körméről a 24 éves Marquinhost.

– Sokkal jobban is játszhatott volna. Az ő hibája, hogy nem lendült bele a játékba, a meccs elején sok labdát és párharcot veszített. Sokkal jobb teljesítményre is képes –  szedte le a keresztvizet Marquinhosról a bombardir.ru kérdésére Sztankovics.  

Abenának pályára sem kellett lépnie ahhoz, hogy megtalálják Oroszországban     Fotó: fradi.hu/Molnár Ádám

Ám amíg a brazil legalább már pályára léphetett, addig Abena úgy kapta meg a magáét, hogy egy-két napja tartózkodik Moszkvában, és az orvosi vizsgálatok után maximum arra volt ideje, hogy aláírja a két évre szóló szerződését. Neki játszania sem kellett ahhoz, hogy a Szpartak korábbi ügyvezetője élesen kritizálja a 29 éves suriname-i válogatott védőt, valamint azokat, akik szorgalmazták a leigazolását.

– Kezdjük azzal, hogy volt egy harmincesztendős válogatott szintű védőjük Georgij Dzsikija személyében, aki már hét éve itt játszott. A suriname-i válogatottat minden bizonnyal alacsonyabban jegyzik, mint az oroszt, erre idehozzák helyette Abenát. Ezzel kell kezdenünk: volt egy igazi kapitány, a válogatott tagja, mondhatjuk, hogy egy igazi Szpartak-hős. Alázzuk meg, távolítsuk el, és hozzuk ide ezt a fickót Suriname-ból. Azt azért szeretném megérteni, mindez miért történt, mi volt ebben az üzlet. Ráadásul onnan jött, Magyarországról, ahol lényegesen alacsonyabb a futball színvonala, mint itt nálunk, és ott sem váltotta meg a világot. Nem kéne megengedni ennél a klubnál, hogy egy blokk intézze az átigazolásokat – intézett kirohanást a vprognoze.ru portálon Jurij Pevlak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.