Vissza kell adni az egyik párizsi magyar érmet – elkopott, újat ad helyette a NOB

Már eddig is akadt néhány külföldi sportoló, aki arra panaszkodott, hogy a párizsi olimpián nyert érme rossz minőségű, és most az első magyar érmes is beállt a reklamálók sorába. A női párbajtőrvívásban bronzérmes Muhari Eszter medálja elkopott, de újat kap helyette – tudatta a Magyar Vívószövetség.

2024. 08. 23. 20:36
Párizs, 2024. július 27.
A bronzérmes Muhari Eszter a nõi párbajtõr egyéni versenyének eredményhirdetésén a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. július 27-én. Itt még szépen csillogott az érem
Párizs, 2024. július 27. A bronzérmes Muhari Eszter a nõi párbajtõr egyéni versenyének eredményhirdetésén a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. július 27-én. Itt még szépen csillogott az érem MTI/Illyés Tibor Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Muhari Eszter számára máris véget ért a nyár. Halasztása után ugyanis vissza kell utaznia az Egyesült Államokba, a Notre Dame Egyetemre, ahol tanul. Vasárnap repül Amerikába, hétfőn érkezik, kedden pedig az egyetem és az edzés is vár rá. Az egyetemen biztosan készülnek valamilyen meglepetéssel számára, megüzenték, hogy mindenképpen vigye magával a párizsi bronzérmét. Rajta kívül egyetlen párizsi érmese van a Notre Dame-nak, az úszásban aranyat és ezüstöt nyerő amerikai Chris Guiliano. Ám Muhari Eszter érmével van némi gond, ugyanis elkopott! A Magyar Vívószövetség azonban arról számolt be, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kicseréli, erről a NOB leköszönt magyar tagján, Gyurta Dánielen keresztül értesítette Muhari Esztert.

Muhari Eszter bronzérme
Muhari Eszter bronzérme Forrás: Hunfencing.hu

– Állítólag az arany- és az ezüstérmeknek semmi baja, legközelebb mindenképpen olyat kell nyernem – jegyezte meg versenyzőnk tréfálkozva.

Muhari Eszter elárulta, sűrű volt a programja, amióta 15:14-re megnyerte azt a bizonyos bronzmeccsét az észt Nelli Differt ellen az olimpia nyitónapján. Párizsban a versenyét követően még néhány napig kint maradt a helyszínen, és beállt a napi négyórás alvásra. Nem mellékesen az elsők között sétálhatott ki érmes társaival a Trocadérón a Bajnokok Parkjába.

Muhari Esztert „kilökték” a kifutóra 

– A női és a férfi-párbajtőrverseny győztesével, Kano Kokival és Vivian Konggal, illetve a tőröző ezüstérmes Laureen Scruggsszal voltunk együtt, és fogalmunk sem volt, mit kell csinálnunk. A fotózások után elmondták röviden a szabályokat, aztán ki is löktek bennünket a kifutóra. Kicsit meg is voltam illetődve, de amikor meghallottam néhány „Szép volt, Eszter!” bekiabálást, rögtön komfortosabb lett az egész.

Muhari Eszter és edzője, László István a Karmelitákban, augusztus 20-án.
Muhari Eszter és edzője, László István a karmelita kolostorban augusztus 20-án Forrás: Hunfencing.hu

Aztán a hazaérkezését követően gyakorlatilag mostanáig egymást követték a médiaszereplések – leszámítva egy hétnapos horvátországi nyaralást. Muhari Eszter az elmúlt napokban edzőjével, László Istvánnal együtt meghívást kapott a tűzijátékra a Miniszterelnökségnek helyet adó karmelita kolostorba, ahol Orbán Viktor miniszterelnök is személyesen gratulált az olimpiai bronzérméhez.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.