Szappanos sztároknak járó fogadtatásban részesült Szaúd-Arábiában + videó

A mai napon már beszámoltunk róla, hogy Szappanos Péter a szaúdi labdarúgó-bajnokságban szereplő al-Fateh csapatában folytatja pályafutását. A 33 éves válogatott kapus klubváltásáról először eddigi egyesülete, a Paksi FC számolt be. Este a szaúdiak is hírt adtak arról, hogy Szappanos befutott hozzájuk, és már az al-Fateh mezében készültek róla a fotók. Az arabok azt is nyilvánosságra hozták, hogy kétéves szerződést kötöttek vele.

2024. 08. 23. 18:29
Szappanos Péter nem hagyhatta ki ezt a lehetőséget
Szappanos Péter nem hagyhatta ki ezt a lehetőséget Forrás: X/al-Fateh
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szappanos Péter az elmúlt napokban orvosi vizsgálatokon vett részt, a szerződését pedig ma írta alá az al-Fateh együtteséhez, amely a 18 csapatos szaúdi bajnokságban tavaly a hetedik helyen végzett. Szappanos Péter Zalaegerszegen négy évet játszott, majd 2018-tól 2021-ig Mezőkövesden szerepelt. Onnan a Budapest Honvédhoz igazolt és a kispesti csapattól érkezett tavaly nyáron a paksiakhoz, akiktől most elköszönt.

Szappanos Péter
Szappanos már az al-Fateh játékosa Fotó: X/AlFateh Saudi club

Szappanos Péter immár Ronaldo, Neymar és Benzema ellen

– Köszönöm a szurkolóknak azt a töretlen biztatást és támogatást, amit meccsről meccsre kaptam. Ám olyan lehetőség előtt álltam, amit – úgy gondolom – muszáj volt elfogadnom. Kiskorom óta azért dolgoztam, hogy egyszer külföldre igazolhassak, és szerintem nem kell ecsetelnem, milyen ellenfelek ellen léphetek majd pályára – fogalmazott a Paks honlapján Szappanos, akinek a kapuját Cristiano Ronaldo, Neymar és Karim Benzema is támadhatja.

Az al-Fateh este az X-oldalán három posztot is szánt Szappanos Péter leigazolásának, a „felhajtás” alapján mondhatjuk, hogy honfitársunk sztároknak járó fogadtatásban részesült. S természetesen már be is öltöztették az új mezébe.

A klub honlapján azt írják, hogy Szappanos Péter az egyik legjobb magyar kapus, és azt is nyilvánosságra hozták, hogy kétéves szerződést kötöttek vele.

„Már alig várja, hogy sikereket érjen el a csapattal, és hozzájáruljon a klub ambiciózus terveinek megvalósításához” – írják róla a klub honlapján.

FRISSÍTÉS!

Szappanos Péter pénteken este már be is mutatkozott új csapatában, amely idegenben 3-0-ra kikapott az al-Kadsziahtól a szaúdi bajnokság első fordulójában.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.