Németh Nándor: Fájni fog egy ideig, az biztos

Németh Nándor ennél közelebb nem is lehetett volna hozzá, hogy 1948 után újra olimpiai érmet nyerjen Magyarországnak férfi 100 méteres gyorsúszásban. Az ausztrál Kyle Chalmers kettő, a román David Popovici egy századdal előzte meg, Németh Nándor így szorult le a dobogóról.

2024. 08. 01. 4:55
Németh Nándor 100 gyors olimpia 2024 Párizs úszás érem
Németh Nándor mutatja, mennyin múlott az érme Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyetlen századon múlt, hogy szerdán nem született két érem az olimpiai úszómedencében. Milák Kristóf ezüstje után két órával Németh Nándor a negyedik helyen zárta a 100 gyors döntőjét. Talán nem túlzás: 99 méternél Németh Nándor még dobogós helyen állt.

Németh Nándor David Popovici 100 gyors nem holtverseny olimpia 2024 Párizs magyar csapat
Egyetlen század döntött: David Popovici felállhatott az olimpiai dobogóra, Németh Nándor nem (Fotó: Csudai Sándor)

– Lehetett volna kicsit barátságosabb ez a végeredmény, de ilyen a 100 gyors

Fájni fog egy ideig, az biztos, egy holtverseny igazán összejöhetett volna ott a harmadik helyen.

Álmom volt, hogy egy érmet összeszedjek, közel voltam hozzá, mindent megtettem, hogy sikerüljön. Nem vertem nagydobra, de nehéz fél évünk volt a csapaton belül. Annyira nem is volt erős a kezdés, végig betettem a fejem a végén, hogy nehogy ezen múljon, mégis balszerencsésen jött ki. Nem panaszkodom, ez az olimpia pozitív élmény volt nekem, bebizonyítottam, hogy ott a helyem az elsők között – mondta Németh Nándor, aki korábban a 4×100-as gyorsváltóval is döntőt úszott Párizsban.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.