Willi Orbán feláldozta magát a lipcsei győzelemért, Schäfer cseréje villantott

Öt magyar labdarúgó is érdekelt lehetett a Bundesliga első fordulójának szombat délutáni programjában. Az RB Leipzig csapatában Gulácsi Péter kapott gól nélkül hozta le a Bochum elleni meccset, a hajrában Willi Orbán azzal segítette honfitársát, hogy utolsó emberként szabálytalankodott, amiért piros lapot kapott. Schäfer András kezdett, de az Union Berlin a helyette beállt, szlovák válogatott Bénes László góljával mentett pontot. Sallai Roland csereként játszott, Szalai Attila kispadozott.

2024. 08. 24. 17:45
Schäfer András Union Berlin Mainz Bundesliga
Schäfer András bő egy órát játszott, az Union Berlin gólját a helyette beküldött Bénes László szerezte Fotó: X/1. FC Union Berlin
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gulácsi Péter a kapuban, Willi Orbán a csapatkapitányi karszalaggal a védelemben volt tagja az RB Leipzig kezdőcsapatának a Bochum ellen, a Bundesliga első fordulójában. A lipcsei csapat az 59. percben szerzett vezetést Antonio Nusa góljával. Gulácsi Péter négy kaput eltalált lövést hárított, Willi Orbán viszont feláldozta magát a csapatért: a 85. percben utolsó emberként szabálytalankodott, amiért piros lapot kapott. Orbán tette nem volt hiábavaló, az RB Leipzig megőrizte 1-0-s előnyét, azaz győzelemmel rajtolt.

RB Leipzig Gulácsi Péter Willi Orbán piros lap Bundesliga
Willi Orbán feláldozta magát az RB Leipzig győzelméért (Forrás: X/RB Leipzig)

Gulácsi és Orbán mellett Schäfer András (Union Berlin) is a kezdőcsapat tagja volt a Bundesliga első fordulójában. A fővárosiak gólját viszont éppen a helyére beküldött, szlovák válogatott Bénes László szerezte, az Union azzal a találattal mentett pontot a Mainz otthonában.

Az előzetes jóslatoknak megfelelően Sallai Roland (Freiburg) és Szalai Attila (Hoffenheim) is a cserepadon kezdett. Sallai végül kapott húsz percet, s 3-1-es győzelmet ünnepelhetett a tavalyi meglepetés-ezüstérmes Stuttgart ellen. Szalainak viszont ismét csak a kispadkoptatás jutott, csapata az újonc Kiel ellen nyert.

Bundesliga, 1. forduló

Mönchengladbach–Bayer Leverkusen 2-3
RB Leipzig–Bochum 1-0
Hoffenheim–Holstein Kiel 3-2
Freiburg–Stuttgart 3-1
Mainz–Union Berlin 1-1
Augsburg–Werder Bremen 2-2

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.