Az átalakult Ferencváros bizonyított a Bajnokok Ligájában

A női kézilabda Bajnokok Ligája 2024/25-ös idényének nyitányán a magyar bajnok Ferencváros hazai pályán a dán Nyköbing ellen lépett pályára. A szoros első félidő után a Ferencváros a második játékrészben ellépett ellenfelétől, s 31-22-es győzelemmel kezdte az idényt. A címvédő Győri ETO is dán ellenfél, az Esbjerg ellen nyert, szintén hazai pályán, 28-26-ra.

2024. 09. 07. 17:32
Érd 20240907
Kezilabda Bajnokok Ligája Ferencváros Nyköbing
Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport
Az első félidőben szoros küzdelem zajlott a Ferencváros és a Nyköbing között Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkezdődött a női kézilabda Bajnokok Ligája 2024/25-ös kiírása. A tavalyi három után ismét csak két magyar klub szerepel a tizenhat csapatos főtáblán, a címvédő Győr és a 2023-as döntős Ferencváros viszont egyaránt a négyes döntőbe jutás reményével vágott neki az idénynek. A magyar bajnok Ferencváros a dán Nyköbing ellen, hazai pályán (Érden) kezdte meg szereplését.

Érd 20240907
Kezilabda Bajnokok Ligája Ferencváros Nyköbing Emily Bölk
Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport
Emily Bölk, a Ferencváros játékosa tör kapura a Bajnokok Ligája idei első játéknapján (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A Ferencváros alaposan átalakult, immár egyértelműen a légiósok felé billen a mérleg nyelve a fővárosi csapatnál. Jól észrevehető különbség volt, hogy immár a Fradi kezdőkapusa sem magyar volt, a francia Laura Glauser igyekezett a dán lövések útjába állni.

Az első félidő változatos játékot hozott, hol a Ferencváros, hol a Nyköbing vezetett. Végül a szünetre 15-14-es Fradi-vezetés alakult ki.

A második félidő döntött a Ferencváros javára

A szünet után viszont elkezdett nyílni az olló. A Ferencváros hamar ellépett öt góllal, s innentől kezdve a dánoknak nem volt esélyük a visszazárkózásra.

A magyar csapat nyolc góllal is ellépett, az utolsó percekben már csak a pontos végeredmény volt a kérdés. A 31-22-es végeredményt hetesből az egyik új szerzemény, Darja Dmitrijeva állította be, aki hat góljával a mezőny egyik legeredményesebb játékosa lett. Szintén hat találatig jutott a Ferencvárosból Klujber Katrin.

A címvédő Győr rangadóval kezdett

Dán ellenfél érkezett Győrbe is az első fordulóban, méghozzá az az Esbjerg, amelyet tavaly nagyon szoros csatában tudta legyőzni az ETO a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

Nagy különbség ezúttal sem volt a két csapat között, de ismét győri siker született, ezúttal 28-26-os győzelem.

Női kézilabda BL - Győri Audi ETO KC-Team Esbjerg
A Győr az előző idény vége után az új kiírás elején is nyert az Esbjerg ellen (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A címvédő magyar csapat legeredményesebb játékosa a holland Dione Housheer volt, akinek mind a tizenegy lövéséből gól született.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.