Erik ten Hag korábbi csapatát dicsérte a Manchester Uniteddel szemben

A Manchester United a keretek összértéke alapján az Európa-liga legnagyobb esélyese. Erik ten Hag csapata azonban mindössze egy hazai 1-1-es döntetlennel rajtolt a sorozatban. A gyenge eredmények idején is optimista holland szakember pedig szokatlan kritikával élt: szerinte a Twente játékosai jobban akartak a meccsen, mint a Manchester United futballistái.

2024. 09. 26. 8:11
Manchester United's Dutch manager Erik ten Hag reacts during the UEFA Europa league stage football match between Manchester United and FC Twente at Old Trafford stadium in Manchester, north west England, on September 25, 2024. (Photo by Darren Staples / AFP)
Ezúttal Erik ten Hag sem volt elégedett Fotó: AFP/Darren Staples
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester United az Európa-liga egyik esélyesének tekinthető, a Transfermarkt alapján az angol klubé a sorozat legértékesebb kerete. A Vörös Ördögök idénykezdete azonban igencsak döcögősen alakul, Erik ten Hag együttese a bajnokságban csupán a tizenegyedik helyen áll, s az Európa-liga-rajt sem sikerült jól: a Twente ellen hazai pályán elért 1-1-es döntetlennel nem lesznek elégedettek a Manchester United szurkolói.

Manchester United's Moroccan defender #03 Noussair Mazraoui (R) vies for the ball with FC Twente's Dutch forward #07 Mitchell Van Bergen during the UEFA Europa league stage football match between Manchester United and FC Twente at Old Trafford stadium in Manchester, north west England, on September 25, 2024. (Photo by Darren Staples / AFP)
A Manchester United nem tudott a Twente fölé kerekedni (Fotó: AFP/Darren Staples)

Pedig a Manchester United Christian Eriksen góljával vezetést szerzett az első félidőben, s úgy tűnt, hogy meglehet a győztes rajt. A második félidőben azonban a Twente éppen Eriksen labdavesztése után, Sam Lammers révén kiegyenlített, s elvitt egy pontot az Old Traffordról.

Nem akart eléggé a Manchester United

A Twentének ez mindenképp jó rajt, s ha nem a Manchester United ellen szerezte volna ezt a pontot a holland csapat, akkor Erik ten Hag is örülne, hiszen játékos- és edzői pályafutása is a Twenténél indult el. S a holland szakember jobban is dicsérte az ellenfelet, mint a saját csapatát.

– Életük meccse volt. Minden méterért megküzdöttek, mi pedig nem. Kilencvenkilenc százalék nem elég. A mentalitásunk általában nagyon jó, ma viszont kritikával élek vele szemben. Nem csak a csapatnak kell tükörbe néznie, én is részes vagyok ebben – fogalmazott Erik ten Hag.

Európa-liga, 1. forduló, szerdai eredmények

Manchester United–Twente 1-1
Anderlecht–Ferencváros 2-1
AZ Alkmaar–Elfsborg 3-2
Bodö/Glimt–Porto 3-2
Dinamo Kijev–Lazio 0-3
Galatasaray–PAOK 3-1
Midtjylland–Hoffenheim 1-1
Nice–Real Sociedad 1-1
Ludogorec–Sparta Prága 0-2 

A Twente kapusának óriási bravúrja is kellett a Manchester United elleni ponthoz

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.