Rajt a BL-ben! Megújult csapattal száll harcba a Szeged és a Veszprém is

Szerdán négy mérkőzéssel megkezdődött a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2024/2025-ös idényének csoportköre. A két magyar résztvevő, az OTP Bank-Pick Szeged és a Veszprém HC csütörtökön játssza le első csoportmeccsét. A szegediek hazai pályán, a veszprémiek idegenben kezdenek.

2024. 09. 12. 5:05
A Veszprém kapusa, Rodrigo Corrales, vele szemben az egyik új igazolás, Nikola Grahovac. Forrás: facebook.com/handballveszprem
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar–német rangadókkal tér vissza a kézilabda Bajnokok Ligája! A csoportkör első fordulójának második, csütörtöki játéknapján a német bajnok, 2023-as BL-győztes SC Magdeburg lesz az OTP Bank-Pick Szeged vendége (tv: Sport1, 18.45), míg a Veszprém HC a német bajnokságban ezüstérmes Füsche Berlin otthonában kezd (tv: Sport1, 20.45).

 

Szegeden és Veszprémben is edzőt váltottak

Mindkét magyar klub jelentősen átalakult a nyáron. Szegeden az eleve csak egy szezonra felkért Kárpáti Krisztiánt Michael Apelgren váltotta a kispadon. A svéd szakember hazája válogatottjának másodedzőjeként részt vett a párizsi olimpián (Svédország a negyeddöntőig jutott), ezt követően látott munkához a szegedi együttes élén. Eddig három bajnoki mérkőzésen vezethette új csapatát, amely az Eger, a Gyöngyös és a Tatabánya legyőzésével hangolt a BL-re.

Dokumentum neve__50
Michael Apelgren (jobbra) csütörtökön a BL-ben is debütál a Szeged edzőjeként (Fotó: Török János)

Ezeken a találkozókon Apelgren már nem számíthatott többek között Carlos Molina, Dean Bombac, Emil Kheri Imsgard, Luka Stepancic, Matej Gaber, Miguel Martins és Szita Zoltán játékára sem, az érkező játékosok között azonban több ígéretes kézilabdázót is találhatunk. Szegedre szerződött a BL-győztes, német bajnok irányító, az izlandi Janus Dadi Smárason, az Európa-bajnok svéd kapus, Tobias Thulin, a kétszeres világbajnoki ezüstérmes norvég jobbátlövő, Magnus Röd, valamint a francia beálló, Jérémy Toto, a szerb irányító, Lazar Kukic és a svéd balátlövő, William Bogojevic is. Az átalakított kerettel nagy célokért küzdene a klub. Kiss Bence cégvezető korábban úgy fogalmazott, hogy az új idényben visszahódítanák a bajnoki címet és a Magyar Kupát, illetve minél előbb szeretnének bejutni a BL négyes döntőjébe.

A magyar bajnok és kupagyőztes Veszprém HC is edzőt cserélt, Momir Ilicset a Barcelonával háromszoros BL-győztes spanyol Xavier Pascual Fuertes váltotta. A keretből olyan alapemberek távoztak, mint Andreas Nilsson, Kentin Mahé és Omar Jahja, ugyanakkor érkezett az Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes horvát irányító, Luka Cindric és honfitársa, a beálló Nikola Grahovac is. A veszprémiek júniusban kinevezett új vezérigazgatója, Bartha Csaba a BL-ben a tavasszal nem sikerült négyes döntőbe jutást jelölte meg célként.

A BL csoportköre szeptember 11-től 2025. március 5-ig tart majd, de december 6. és február 11. között szünetel a januári világbajnokság miatt. A csoportok első két helyezettje a negyeddöntőbe, a 3-6. helyezettek a rájátszás első fordulójába jutnak. A négyes döntőt jövő júniusban, Kölnben rendezik. 

A férfi Bajnokok Ligája csoportbeosztása
A csoport
Veszprém HC, Orlen Wisla Plock (lengyel), Paris Saint-Germain (francia), Füchse Berlin (német), Fredericia HK (dán), Sporting CP (portugál), Eurofarm Peliszter (északmacedón), Dinamo Bucuresti (román)

B csoport
Aalborg HB (dán), Barcelona (spanyol), SC Magdeburg (német), Industria Kielce (lengyel), OTP Bank-Pick Szeged, HBC Nantes (francia), PPD Zagreb (horvát), Kolstad HB (norvég)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.