Olaszországban „szobrot emeltek” az F1 új hősének

Az utolsó körökig rendkívül izgalmasan alakult a vasárnapi Formula–1-es Azeri Nagydíj, amelyet a McLaren pilótája, a pályafutása második futamgyőzelmét arató Oscar Piastri remek versenyzéssel nyert meg. A nemzetközi sajtó hétfői anyagai az ausztrál pilóta előtt tisztelegnek.

2024. 09. 16. 10:58
PIASTRI, Oscar
Oscar Piastri a szezon második felében remek teljesítményt nyújt a McLaren volánja mögött. Fotó: Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábban a Magyar Nagydíjat is megnyerő, az F1-ben mindössze második szezonját teljesítő Piastri a második rajthelyről indulva állt az élre, majd őrizte meg vezető pozícióját Charles Leclerc Ferrarijával és a sokáig harmadikként haladó, végül egy ütközés miatt kiesett mexikóival, a Red Bull-pilóta Sergio Pérezzel szemben. Sikerével Piastri már a negyedik helyen áll a világbajnoki pontversenyben.

 

Mesteri teljesítményt emlegetnek Piastri hazájában

A nemzetközi lapok a verseny másnapján főként Piastri izgalmas diadaláról és a vb-címvédő Max Verstappen újabb gyengélkedéséről írtak. Piastri hazájában, Ausztráliában a The Age nem finomkodott, a lap úgy fogalmazott, hogy „a tökéletes versenyzés ámulatba ejtette az F1-et.”

Piastri megmutatta, hogy drótkötélből vannak az idegei. Az ausztrál sztár mesteri teljesítményt nyújtott Bakuban, és jobbnak bizonyult a ferraris Charles Leclerc-nél is

 – olvasható a The Age-ben.

 

A „rossz” McLaren lélegzetelállító diadala

Az angol sajtó lelkesen fogadta a McLaren újabb sikerét, már csak azért is, mert a brit istálló így a konstruktőrök között megelőzte a Red Bullt, és 2014 óta először vezeti a pontversenyt.

– Piastri lüktető viadalt nyert meg a „rossz” McLarenben, és lélegzetelállító diadalt aratott. A futam előtt a csapat megerősítette, hogy Piastri helyet csinál az egyéni világbajnoki címért versengő Lando Norrisnak, aki ezúttal a 15. helyről rajtolva negyedik lett. Az ausztrál azonban megmutatta, hogy miért tekintik őt majdani világbajnoknak – írta a Daily Mail.

– Norris és Piastri hozzásegítette a McLarent ahhoz, ami tíz évig nem sikerült. Az angolok állnak ugyanis a konstruktőri rangsor élén, miközben Norris nagy felzárkózással életben tartotta világbajnoki reményeit – állapította meg a Mirror.

 

Belépő a csúcspilóták közé

A spanyol Mundo Deportivo a másodéves Oscar Piastri fejlődéséről írt.

– Azt mondták róla, hogy megvan benne minden, ami egy bajnoknak kell, és sok dicsőséges oldalt írjon az F1 nagykönyvébe. És igazuk lett. A 23 éves Piastri a második idényét tölti az F1-ben, és Bakuban jókor volt jó helyen, neki volt a legjobb autója, és ismét láthattuk, hogy mekkorát fejlődött.

A legnagyobb dicséretet a patinás olasz lap, a La Gazzetta dello Sport fogalmazta meg. Az olaszok szerint Piastri bakui győzelmével hivatalosan is a legjobbak közé tartozik.

–Piastri verhetetlen. A McLaren kiválóságát Bakuban hivatalosan is felvették a csúcspilóták közé. Az azeri futam végig izgalmas és megjósolhatatlan volt

 – közölte a La Gazzetta.

Oscar Piastri Magyarország után Azerbajdzsánban is győzött
Oscar Piastri vasárnap a második F1-es futamgyőzelmének örülhetett. Fotó: AFP/Natalia Kolesnikova

A 24 futamból álló világbajnoki sorozat ezen a hétvégén a 18. állomással, Szingapúrban folytatódik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.