Gulácsi, a fal – a Lipcse a magyar kapusát dicsőíti a sorsfordító védése után

Nagyszerű formában véd Gulácsi Péter az utóbbi időben a Bundesligában. A magyar kapus ezúttal tizenegyest védett a Szabics Imrét is a szakmai stábjában tudó Augsburg ellen az ötödik fordulóban, és nem véletlen, hogy a Lipcse is a magyar játékosa szerepét hangsúlyozta ki a 4-0-s sikerben, hiszen sokkal nehezebb meccs is lehetett volna ebből, ha „Pete, a fal” nem mutat be bravúrt.

2024. 09. 28. 17:25
Gulácsi Péter tizenegyest védett a Bundesliga ötödik fordulójában. Forrás: X / RB Leipzig
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bundesliga előző fordulójában Gulácsi Péter a legjobb osztályzatot kapta a német szaklaptól, a Kickertől, és természetesen a hétvége álomcsapatában is helyet kapott, miután a Lipcse az ő bravúrjainak köszönhetően ért el 0-0-t a St. Pauli otthonában. A magyar válogatott kapusa szombat délután az Augsburg ellen is tartotta a jó formáját, ezúttal sem kapott gólt, sőt a 27. percben tizenegyest védett.

Ekkor Benjamin Sesko két góljával már 2-0-ra vezetett a Lipcse (a 11. és 15. percben talált be a szlovén csatár), de az Augsburg, amelynek a nyár óta Szabics Imre a másodedzője, egy szépítő góllal könnyen visszajöhetett volna a meccsbe. Gulácsi ezt akadályozta meg, Gouweleeuw büntetőjét kivédte. Félidőben így maradt a 2-0-s lipcsei előny, a Leipzig a hivatalos közösségi oldala pedig Gulácsi fotójával jelentkezett: Pete, a fal – dicsőítették a magyar kapust.

Végül a Lipcse kiütéses győzelmet aratott, a második félidőben Openda (46. perc) és Xavi Simons (57.) is betalált, a 4-0-s győzelem pedig egyben azt is jelentette, hogy Gulácsi öt forduló alatt már a negyedik kapott gól nélküli mérkőzését hozta le. Ezzel vezeti a Bundesliga vonatkozó kapusrangsorát.

A magyar válogatott másik alapembere, Willi Orbán is végig a pályán volt a lipcsei védelemben, az együttes egyébként sorozatban a 16. bajnoki mérkőzésén őrizte meg veretlenségét, ezzel megjavította 2019-es klubrekordját.

Ez nem Schäfer és Dárdai napja volt

A nap többi magyar érdekeltségű Bundesliga-meccsén az Union Berlin Schäfer Andrást végig a pályán tartva 1-0-s vereséget szenvedett a Mönchengladbach otthonában, míg a Wolfsburg odahaza 2-2-t játszott a Stuttgarttal, de a hazaiaknál Dárdai Bence a kispadon ragadt.

Bundesliga, 5. forduló:

RB Leipzig–FC Augsburg 4-0 (2-0)

Borussia Mönchengladbach–Union Berlin 1-0 (0-0)

SC Freiburg–St. Pauli 0-3 (0-2)

FSV Mainz 05–1. FC Heidenheim 0-2 (0-1)

VfL Wolfsburg–VfB Stuttgart 2-2 (1-1)

később:

Bayern München–Bayer Leverkusen 18.30

pénteken játszották:

Borussia Dortmund–VfL Bochum 4-2 (1-2)

vasárnap játsszák:

Holstein Kiel–Eintracht Frankfurt 15.30

TSG 1899 Hoffenheim–Werder Bremen 17.30

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.