Rá sem ismerni Kenderesi Tamásra, aki a vízparton lazít, miközben az igazáért harcol

Kenderesi Tamás pecázással igyekszik kikapcsolódni a lassan két éve húzódó doppingeljárás alatt. Az igazáért harcoló olimpiai bronzérmes úszó nem tett le arról, hogy visszatér a medencébe.

2024. 09. 26. 18:37
Kenderesi Tamás
Kenderesi Tamás, a nagy horgász Forrás: Bors
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kenderesi Tamásról csupa drámai fotó jelent meg a múltjából a jelenét illusztrálandó az elmúlt lassan két évben. Érthetően ezek a képek illenek ahhoz a harchoz, amit az igazáért vív az ellene indult doppingeljárásban.

A riói olimpia a 200 méteres pillangóúszásban bronzérmet szerzett sportoló az elmúlt napokban egészen más arcát mutatta. Mosolyog és... még valami feltűnik: nem úgy fest, mint egy sportoló, hanem mint egy – horgász. Nem véletlenül, a Bors Kenderesit ismert szenvedélye, pecázás közben mutatta be. A képek bizony arról árulkodnak, Kenderesire felszaladt néhány kiló, amit ő maga sem cáfol. Talán a sajtburesz átka?

A múlt héten a Nemzetközi Sportdöntőbíróság elnapolta az ítéletet, további dokumentumokat kért be, így továbbra sem tudjuk, felmentik-e vagy elmarasztalják a magyar sportolót. Ő maga persze bízik a kedvező fordulatban, sőt készül a visszatérésre.

– Nem tagadom, szörnyű volt ez a két évem. Nem tudtam mit kezdeni magammal, teljesen magam alatt voltam, emiatt a kilók is felszaladtak rám. Szerencsére rengetegen támogattak, mellettem voltak. Az emberek szeretete lendített át a holtpontokon. Éppen ezért is tartozom nekik annyival, hogy harcolok az igazamért. Remélem, két év után idén végre pont került az ügy végére, és felmentenek a doppingvádak alól. Bízom benne, hogy vissza fogok tudni térni az úszósportba – nyilatkozta Kenderesi a bulvárlapnak.

Kivárjuk a folytatást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.