Országúti világbajnokság: hatalmas bukás, kritikus állapotban van a 18 éves kerékpároslány

Egy nagy bukás teljesen elterelte a figyelmet a zürichi országúti kerékpáros-világbajnokság eseményeiről. A női junior mezőnyben induló 18 éves Muriel Furrert az esést követően kórházba szállították, az orvosok szerint az állapota kritikus. A verseny magyar indulója, Tóth Réka a 64. helyen ért célba a mezőnyversenyen.

2024. 09. 27. 9:40
A 18 éves Muriel Furrer életéért küzdenek az orvosok Fotó: Youtube
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most mindenki imádkozik a zürichi országúti kerékpáros-világbajnokságon, akár szervező, akár versenyző, akár néző. Ugyanis kritikus állapotban van az a svájci kerékpáros, aki egy bukásban súlyos fejsérülést szenvedett a csütörtöki junior női mezőnyversenyben. A 18 esztendős Muriel Furrer egyelőre ismeretlen okok miatt esett nagyot, mentőhelikopterrel szállították kórházba. A bukás körülményeinek feltárására vizsgálat indult. A nemzetközi szövetség közlése szerint Furrer súlyos fejsérülést szenvedett, és nagyon kritikus állapotban van. A mezőny egy erdős és nyirkos területen haladt át, amikor a baleset történt. A körülmények nehézkesek voltak, a heves esőzést a hőmérséklet meredek csökkenése is súlyosbította, ráadásul néhány versenyző hipotermia jeleivel fejezte be a versenyt.

Furrer súlyos fejsérülést szenvedett    Fotó: X @Don_Svizzera

A 18 éves tehetség az idei svájci országúti bajnokságon két ezüstérmet is szerzett, ráadásul cross- és mountain bike-versenyeken is indulni szokott. 2024-ben ezüstérmet szerzett a svájci cyclocross válogatottban, valamint bronzot a junior XCO szakágban. A viadal egyetlen magyar résztvevője, Tóth Réka a 64. helyen ért célba a mezőnyversenyen, amelyet a férfi és női junioroknál is heves esőben, csúszós utakon rendezték.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.