Óriási közönségsiker és ausztrál világbajnoki cím Szilvásváradon

Véget ért a nagy közönségsikert arató Ineos FEI Négyesfogathajtó Világbajnokság Szilvásváradon, az utolsó szám az akadályhajtás volt. Az ausztrál klasszis, Boyd Exell a hetedik egyéni világbajnoki címét szerezte meg, a csapatversenyt pedig Hollandia nyerte meg. A legjobb magyar összetettben Dobrovitz József lett, aki a 13. helyen zárt, a magyar csapat az ötödik helyen végzett.

2024. 09. 08. 17:53
Boyd Exell a sportág nagy klasszisa, az ausztrál a hetedik egyéni világbajnoki címét ünnepelhette. Fotó: Heves Megyei Hírlap/Tóth Balázs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az akadályhajtással zárult az Ineos FEI Négyesfogathajtó Világbajnokság Szilvásváradon. A nap előtt a címvédő Boyd Exell vezetett Chester Weber előtt, előbbinek arra kellett figyelnie, hogy keveset hibázzon, utóbbitól hibátlan hajtásra volt szükség a trónfosztáshoz. A közel hétezer néző előtt rendezett megmérettetésen a végén jöttek a nagyágyúk, s a harmadik a szintén nem hibázó svéd versenyző, Fredrik Persson lett. Boyd Exellnek és Chester Webernek egyaránt volt verőhibája, de míg az ausztrál ezzel együtt megnyerte az összetettet, hetedik egyéni világbajnoki címét szerezve, az amerikai a harmadik helyre csúszott vissza, a vb ezüstérmese Bram Chardon lett. A csapatversenyt Hollandia nyerte Németország és Ausztrália előtt.

Fotó: Magyar Lovassport Szövetség

A versenyszám legjobb magyarja Dobrovitz József volt, akinek verőhibája nem volt, de kicsit túllépte az idejét. A legjobb magyar összetettben Dobrovitz József lett, aki a 13. helyen zárt, a magyar csapat az ötödik helyen végzett. A szilvásváradi lipicai lovakkal versenyző Váczi István a versenyszámban a 33. lett négy verőhibával, míg ifj. Galbács Ferenc a 36. két verőhibával, de jelentős időtúllépéssel. Összetettben a két hajtó a 27., illetve 28. helyen végzett.

A vb helyszínén Lázár Vilmos, a Magyar Lovassportszövetség elnöke vasárnap délelőtt az M1 aktuális csatorna délelőtti Híradójában azt mondta, a közönség „hihetetlen szeretetben részesítette” a versenyzőket, akik „el voltak ájulva, olyan szeretetet kaptak”. Többen arról beszéltek, ez életük egyik legnagyobb élménye – mondta a Magyar Lovassportszövetség elnöke a szilvásváradi lipicai lovasközpontban.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.