Piált vagy csak fáradt volt? Letartóztatták a profi boksz nehézsúlyú királyát a krakkói reptéren

A keddi nap folyamán utazott volna Londonba, a hétvégi Joshua vs. Dubois gálára az egyesített WBO, WBC, WBA nehézsúlyú világbajnok Oleksandr Uszik, azonban az ukrán klasszis váratlan incidensbe keveredett, miután őrizetbe vették a krakkói reptéren. Azóta már kiszabadult ukrán diplomaták segítségével.

2024. 09. 18. 10:52
Nem a Cigánykirály, hanem Uszik lett a király
Uszik jelenleg a nehézsúly királya Fotó: AFP/Anadolu/Mohammed Saad
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mai profi ökölvívás sokszorosan megkoronázott királya, Olekszandr Uszik bizony komoly bajba került Lengyelországban. Az ukrán bunyós, aki a cirkálósúlyú vitathatatlan világbajnok címe után – valamennyi nagy szervezet, a WBA, WBC, WBO, IBF és az IBO vb-övét egyszerre birtokolta – a nehézsúlyban is a csúcsra jutott, rövid ideig ott is valamennyi vb-cím őt illette. Az odavezető úton olyanokat vert meg többek között, mint Daniel Dubois, Anthony Joshua, valamint májusban Rijádban megosztott pontozással legyőzte Tyson Furyt címegyesítő meccsen és lett azzal abszolút nehézsúlyú világbajnok. Usziktól azóta az IBF elvette a vb-övet, mondván, nem a hivatalos kihívójával, hanem ismét Furyval bokszol majd.

Nos, az ukrán ringkirály a Fury elleni visszaváróra készül, ugyanis december 21-én újra összecsapnak a felek Rijádban. Uszik Krakkóból utazott volna egy kis kitérővel Spanyolországba – mivel az ESPN szerint Valenciában fog felkészülni a brit klasszis elleni visszavágóra –, ám őt és edzőjét, Szergej Lapint nem engedték fel a Londonba tartó repülőre, mivel a légitársaság illetékesei szerint nem voltak utazásra alkalmas állapotban. Uszik a hétvégi, Wembleyben rendezett Joshua-Dubois gálára utazott volna. Az esetről videó is készült, amin látható, hogy Uszikot bilincsben viszik el.

„Félreértés történt, de hamar megoldódott” – írta Uszik az X-en, majd sajtóhírek szerint azt állította, hogy csak a 14 órás utazástól fáradtak el, mivel csaknem kilencszáz kilométert tettek meg autóval Kijev és Krakkó között, míg a légitársaság dolgozói szerint kissé több alkoholt fogyasztttak. Uszik azóta már kiszabadult, megköszönte az ukrán diplomaták segítségét, valamint azt is kiemelte, becsüli, hogy a lengyel rendőrség tette a kötelességét.

Uszik felesége is megerősítette a közösségi médiában, hogy férjével – akinek ügyében Volodimir Zelenszkij elnök utasítására jártak közre az ukrán diplomaták – már minden rendben van, és a sportoló a későbbiekben részletes tájékoztatást ad a történtekről, amely kapcsán nincsen szó bűncselekményről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.