Szoboszlai, Gazdag, Dárdai: elképesztő magyar gólparádét hozott a hét

Szokásos légióskörképünkben ennyi gólról egyszerre talán még sosem számolhattunk be. Szoboszlai Dominik révén született a múlt héten magyar gól a Bajnokok Ligája főtábláján. Szoboszlai mellett betalált a héten Dárdai Palkó és Komáromi György is. Ha számszakilag nézzük, a háromgólos Gazdag Dániel, Redzic Damir és Klausz Milán vitte a prímet.

2024. 09. 23. 5:50
Szoboszlai Dominik Liverpool Milan BL gól légiós
Szoboszlai Dominik a Bajnokok Ligája főtábláján szerzett gólt Fotó: AFP/PIERO CRUCIATTI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szoboszlai Dominik góllal tért vissza a Bajnokok Ligájába. A Liverpool magyar középpályása a múlt keddi, Milan elleni találattal az első magyar futballista lett, aki három különböző klub színeiben is betalált az elitsorozatban. Olaszországban Szoboszlai gólja állította be a végeredményt, 3-1-re nyert a Liverpool, majd a múlt hét végén, a bajnokságban 3-0-ra verte a Bournemouth-t . Utóbbi meccsen Szoboszlai egy órát játszott, a túloldalon Kerkez Milos a teljes meccset a pályán töltötte.

Gazdag Dániel gól Philadelphia légiós
Gazdag Dániel mérlege: két meccs három gól (Forrás: X/Philadelphia Union)

Az angol másodosztályban Szűcs Kornél játszott kilencven percet, de csapata, a Plymouth 1-0-ra kikapott a West Bromwichtól, amelynek kispadjáról nézte végig a meccset Callum Styles. A szigetországi harmadik vonalban is szerepel korábbi magyar válogatott játékos, Schön Szabolcs hetvenkét percet játszott a Boltonban, amely 5-2-re nyert a Reading ellen.

Magyarokkal indult az új Bajnokok Ligája

Gulácsi Péter és Willi Orbán is Bajnokok Ligája-mérkőzésen játszott az előző héten, az RB Leipzig fájdalmas, 2-1-es vereséget szenvedett az Atlético Madrid otthonában. Gulácsiék a bajnokságban sem tudtak javítani, a St. Pauli elleni, szintén két magyarral a pályán elért 0-0 nem tekinthető sikernek. A Bundesligában még Schäfer András (Union Berlin) játszik, a Hoffenheim elleni 2-1-es siker alkalmával végig a pályán volt, ellenben a túloldalon Szalai Attila immár a meccskeretig sem jutott el.

A német másodosztályban érdekelt magyarok mind győzelmet ünnepelhettek: Dárdai Palkó csereként gólt is szerzett, Dárdai Márton kilencven percet játszott a Herthában, amely a Nürnberg otthonában nyert 2-0-ra. Németh András kezdett és gólpasszt adott a Münsterben, Szabó Levente csereként szállt be a Braunschweigbe, mindkét csapat idénybeli első sikerét szerezte meg.

Drámai meccseket vívott az olasz élvonalban Balogh Botond: a Parma az Udinese ellen 2-0-s előnyből bukott el, a Lecce ellen viszont két, egyaránt a ráadásban szerzett góllal mentett pontot (2-2). A Serie B-ben Nagy Ádám tíz percet játszott a Carrarese ellen győztes (4-2) Speziában. Kilencven percet játszott, viszont vesztes csapat tagja volt a Monaco ellen Loic Nego (Le Havre) a francia élvonalban.

Sallai, Bolla: derbigyőzelemmel az élen

Csúcsrangadót nyert Sallai Roland és Bolla Bendegúz is. Előbbi éppen a Fenerbahce elleni interkontinentális derbin mutatkozott be a Galatasaray mezében, amely a 3-1-es sikerével megőrizte első helyét a török liga tabelláján. Éllovas hazájában a Rapid Wien is, az osztrák csapatban Bolla végigjátszotta az Austria ellen 2-1-re megnyert bécsi derbit.

Vancsa Zalán először került be a belga élvonalbeli Gent meccskeretébe, de a kispadról nézte végig a Club Brugge otthonában 4-2-re megnyert rangadót. Ádám Martin kezdőként szűk egy órát kapott az Aszteraszban, amely egy pontot szerzett a Panetolikosz ellen (1-1). Csoboth Kevin csapata, a St. Gallen még 2-1-re vezetett, amikor a magyar támadó beállt szűk fél órára, 3-2-es vereség a vége.

Továbbra sem játszik az Omoniában Lang Ádám, a csapat a hét végén 1-0-ra kikapott az Anorthoszisztól, amelyben Gyurcsó Ádám hatvannyolc percet játszott. Szintén Cipruson Kecskés Ákos bemutatkozott az AEL Limasszolban, végig is játszotta a mérkőzést, amelyen a 80. percben még 1-0-ra vezetett a csapata, mégis 3-1-re kikapott a Pafosztól.

Gazdag nem az egyetlen triplázó magyar volt a héten

Gazdag Dániel szerdán egy gólt szerzett a New York City ellen 5-1-es siker során, vasárnap, a DC United ellen (4-0) már két gólt vállalt. Gazdag csapata, a Philadelphia Union még küzd a rájátszásba kerülésért, a Sporting Kansas City viszont már nem juthat el odáig, hiába Sallói Dániel szerdai gólpassza és a csapata 4-1-es Colorado Rapids ellen győzelme.

A Trencín és a Skalica ellen is betalált Redzic Damir, utóbbi meccsen kétszer is, ráadásul a 90. és a 93. percben ő döntötte el a három pont sorsát a DAC javára.

Redzic teljesítménye mindenképp figyelemre méltó, de a legnagyobb magyar gólzáport Szlovéniában láthattuk. A Nafta 15-0-s győzelmet aratott alacsonyabb osztályú ellenféllel szemben a Szlovén Kupában, s a tizenöt találatból a csereként beállt Klausz Milán három, Csóka Dominik kettő, Kálnoki-Kis Zsombor és Szalay Szabolcs egy gólt jegyzett. Betalált ugyanebben a sorozatban Komáromi György is, az elsőt a Maribor színeiben, amely aztán a hét végén éppen a Nafta ellen győzött 3-1-re.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.