US Open: csalódást keltett Sinner meccse, de a világelső nem bánja

Kialakult az elődöntők párosítása, s eldőlt: az idei US Open új győztest hoz a férfiak és a nők versenyében is. A 2021-es bajnok Danyiil Medvegyev a világelső Jannik Sinner ellen négy játszmában szenvedett vereséget, míg a 2022-ben győztes Iga Swiatek ellen az amerikai Jessica Pegula győzött. Fontos különbség, hogy amíg Sinner immár a US Open egyértelmű esélyesének tekinthető, Peguláról ugyanez nem mondható el. Elődöntőbe jutott még Jack Draper, illetve Karolína Muchová is.

2024. 09. 05. 9:01
Jannik Sinner US Open Danyiil Medvegyev
Jannik Sinner a Danyiil Medvegyev elleni sikerével a US Open elődöntőjét is kipipálhatta Fotó: AFP/Getty Images/Kena Betancour
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jannik Sinner és Danyiil Medvegyev személyében a két állva maradt Grand Slam-bajnok vívta a US Open férfi egyes versenyének utolsó negyeddöntőjét, a rangadó azonban elmaradt a várakozásoktól. Csak a negyedik játszma hozott szoros küzdelmet, azt megnyerve a világelső Sinner le is zárta a 2021-es US Open-győztes Medvegyev elleni összecsapást.

Jack Draper Jannik Sinner Danyiil Medvegyev US Open
A brit Jack Draper lesz Jannik Sinner következő ellenfele Danyiil Medvegyev után (Fotó: AFP via Getty Images/Timothy A. Clary)

– Nem ez volt a legjobb meccsem, s azt gondolom, hogy Sinnernek sem, ő is hibázgatott. De nyert, nálam jobb volt – fogalmazott Medvegyev is kritikusan a mérkőzésről, amely összességében nem hozta a várt színvonalat.

Jannik Sinner, a US Open esélyese óvatos

Sinner ezt persze aligha bánja, s mostantól ő a US Open egyértelmű esélyese, a másik három elődöntős közül kettő (Jack Draper, Taylor Fritz) most jutott először idáig Grand Slam-tornán, s finálét még Frances Tiafoe sem vívott.

– Nincs garantált győzelem. Bárki, aki eljutott az elődöntőig, megérdemelten van itt – próbálta finomítani a helyzetet Sinner, aki immár valamennyi Grand Slam-tornán eljutott legalább a legjobb négy közé. Az 1990-es évtizedben született teniszezők közül ezt továbbra sem mondhatja el senki magáról.

Sinner ellenfele az elődöntőben a hozzá hasonlóan 2001-es születésű Jack Draper lesz. A balkezes játékos az első brit Andy Murray 2012-es tornagyőzelme óta, aki bejutott a US Open elődöntőjébe, ráadásul Draper az egyetlen, aki az idei férfi egyes versenyen még nem veszített játszmát.

A másik ágon két amerikai játékos, Taylor Fritz és Frances Tiafoe csap össze a finálébeli részvétel jogáért.

US Open: kiesett a világelső

Két hazai teniszező jutott be az elődöntőbe a nők között is, ám itt még nem garantált az amerikai döntős, ugyanis az egyaránt első Grand Slam-elődöntőjére készülő Emma Navarro és Jessica Pegula külön ágon jutott el a négy közé.

Közülük Pegula az, aki már többször ennek a kapujában volt, ám hat elveszített negyeddöntő után a hetediket éppen a világelső Iga Swiatek ellen meggyőző játékkal nyerte meg. Swiatek búcsújával eldőlt, hogy a nők között is új győztese lesz a US Opennek. Bár sem Pegula, sem elődöntős ellenfele, Karolína Muchová nem veszített még játszmát a tornán, az esélyesnek a kétszeres Australian Open-győztes Arina Szabalenka tekinthető.

US Open, negyeddöntők

Férfi egyes
Sinner (olasz, 1.)–Medvegyev (orosz, 5.) 6:2, 1:6, 6:1, 6:4
Draper (brit, 25.)–De Minaur (ausztrál, 10.) 6:3, 7:5, 6:2

Női egyes
Pegula (amerikai, 6.)–Swiatek (lengyel, 1.) 6:2, 6:4
Muchová (cseh)–Haddad Maia (brazil, 22.) 6:1, 6:4

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.