Lesz nemulass Debrecenben! Máté Csaba marad, és szabad kezet kapott

Ahogy arra számítani lehetett, nem ment el szó nélkül a Debrecen vezetése a futballcsapat sorozatos kudarcai mellett. Ám ezúttal nem a szokásos menetrendet követték, ugyanis nemhogy nem küldték el Máté Csabát – aki egy, a kupában aratott győzelem után a bajnokságban négy találkozóból négyet vesztett el a csapat szakvezetőjeként –, hanem kiálltak mellette, szabad kezet kapott, bármilyen szankciót alkalmaz a játékosokkal szemben, azt a tulajdonosok és a vezetők támogatni fogják. Ugyanakkor a csapat anyagilag is bukik, ha a soron következő bajnokit és kupameccset nem nyerik meg.

2024. 10. 21. 19:05
20240929_DVSC-MTK_MP_HBN (55)
Máté Csaba maradt a vezetőedző, már mutatja is a helyes irányt a győzelem felé vezető úton Fotó: Molnár István Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Debrecen hatalmas pofonba szaladt bele, hazai közönsége előtt 5-0-ra kapott ki a Pakstól a labdarúgó NB I 10. fordulójának szombati nyitómérkőzésén. A találkozó a hármas sípszóval nem ért véget, a szurkolók leöntötték a játékosokat, levetették velük a mezt, Dzsudzsák Balázs pedig magából kikelve üvöltözött: míg társa, Megyeri Balázs az M4 Sportnak nyilatkozott, a csapatkapitány ordibálni kezdett, hogy hagyják abba az interjút, mert a klub fontosabb a televíziónál.

Nos, mostanra kiderült, a klubvezetők és tulajdonosok számára is a klub az első. Abszolút nem hagyták szó és büntetések nélkül a gyenge teljesítményt. A Dvsc.hu-n olvasható hétfői közlemény szerint az elmúlt hetek eredménytelensége, valamint az utolsó, vállalhatatlan mondott mérkőzés a Paks ellen a Nagyerdei Stadionban után értékelték a helyzetet az illetékesek.

– A klub a játékosok és az edzők előre meghatározott, bizonyos célok elérése esetén járó keretéből egy konkrét összeget visszatart, amihez csak akkor juthatnak hozzá, ha a szombati bajnokin legyőzik idegenben a Székesfehérvárt, valamint utána sikerrel veszik a mezőkövesdi kupamérkőzés jelentette akadályt is. Amennyiben ez nem következik be, az összeget jótékonysági célokra ajánlják fel – olvasható a vezetés döntése a klub által kiadott közleményben.

MÁTÉ Csaba
Máté Csaba és stábja szabad kezet kapott, de rövid távon bizonyítaniuk kell     Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az edzői stáb munkáját a fehérvári bajnoki és a mezőkövesdi kupameccs után, összességében értékeli majd a klubvezetés, de jelezték, hogy a szakemberek felé is komoly elvárásokat fogalmaztak meg, amelyek összhangban vannak a játékosok irányába támasztott követelményekkel.

– Ugyanakkor a szakmai stáb szabad kezet kapott abban, hogy ha bármilyen szakmai vagy egyéb okból kifolyólag szankciót alkalmazna, azt a vezetők támogatni fogják – tették hozzá. Átalakították a DVSC szervezeti struktúráját is, és hétfőtől a sportigazgatói feladatokat más konstrukcióban látják el, a pozíciót eddig betöltő, így az átigazolásokért is felelős Hajk Hovakimjan a továbbiakban más beosztásban – nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatóként – dolgozik tovább Debrecenben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.