Győzelmi prémiumot vihettek haza a Dárdai fivérek

Nincs már veretlen együttes a német másodosztályban, miután a Bundesliga 2 10. fordulójában a Hertha Berlin 3-1-re nyert a Karlsruhe otthonában. A találkozón mindkét Dárdai pályára lépett: Márton – aki a 72. percben sárga lapot kapott – végigjátszotta a meccset, míg Palkó a 75. percben állt be a berlini kék-fehérekhez. Ezzel a győzelemmel a Hertha ideiglenesen az ötödik helyre lépett fel a bajnoki tabellán.

2024. 10. 26. 17:13
DÁRDAI Márton
Dárdai Márton alapember a Hertha keretében Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy kérdés volt, hogy a német másodosztály 10. fordulójában az eddig veretlen Karlsruhe otthonában vajon mire lesz képes a javuló formát mutató Hertha BSC gárdája, amely az elmúlt 2 fordulóban négy pontot szerzett. Hogy nem egyszerű a Karlsruhét legyőzni, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy bajnoki mérkőzésen május óta nem szenvedett vereséget, ráadásul ott játszik az a Budu Zivzivadze, aki a Bundesliga 2-ben is lassan a legszebb napjait idézi.

A berlini szurkolók örülhettek, csapatuk győzött Karlsruhéban    Fotó: Facebook/Hertha

És ami ilyen helyzetekben lenni szokott, a meccs esélyesének számító hazaiak éppen a berliniek ellen rúgták fel a papírformát. A mérkőzés kezdetétől a Hertha játszott jobban, a vezetést is megszerezték Ibrahim Maza révén, ám az algériai játékos belesérült a góljába, nem is tudta folytatni a meccset. A Karlsruhe rögtön felébredt, ám előbb kihagyott egy büntetőt, majd a már említett Zivzivadze – Dárdai Mártont megelőzve fejelt a berliniek kapujába – révén végül összejött az egyenlítés még a szünet előtt. A grúz csatárnak ez volt az idei hetedik bajnoki találata, amivel holtversenyben a góllövőlista élére állt.

A fordulás után előbb Zeefuik, majd Niederlechner talált be a hazaiak kapujába, és a 3-1-es vezetéssel eljutott a záró sípszóig a Hertha, azaz a hazaiak elbukták tíz bajnoki óta tartó veretlenségüket, ráadásul már minden együttesnek van veresége a német másodosztály jelenlegi kiírásában. Ezzel a győzelemmel a Hertha ideiglenesen az ötödik helyre lépett fel a bajnoki tabellán. Jó hír tehát, hogy a Dárdai testvérek ismét győzelmi prémiumot vihetnek haza, miután mindketten pályára léptek: Márton – aki a 72. percben sárga lapot kapott – végigjátszotta a meccset, míg Palkó a 75. percben állt be a berlini kék-fehérekhez. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.