Rossi meghívta, Wayne Rooney gratulált neki

Marco Rossi többször bebizonyította már, nem fél fiatal labdarúgókat behívni a válogatottba. Most sincs ez másként, hiszen a válogatott szempontjából létfontosságú, Hollandia és Bosznia-Hercegovina elleni meccsekre behívta az angol másodosztályban hétről hétre bizonyító Szűcs Kornélt, aki a brit labdarúgás egyik legnagyobb csillagától, Wayne Rooney-tól kapja az utasításokat a Plymouth Argyle csapatánál. Hogy a válogatott senki előtt nincs lezárva, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a 34 éves Fiola Attila újabb kerettagsága.

2024. 10. 07. 17:58
FIOLA Attila
Szűcs Kornél Angliába szerződött és a válogatottba is meghívót kapott Fotó: Hegedüs Róbert
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindig is bátran nyúlt a fiatalokhoz Marco Rossi, ha azt látta, az adott játékos kellő játékperccel rendelkezik, ráadásul hétről hétre bizonyít a csapatában. Nos, miután Szűcs Kornél a Championschipben szereplő Plymouth Argyle csapatához szerződött, sokan féltették a 23 éves védőt. Ám Szűcs nem ijedt meg, hanem előbb az edzéseken bizonyított edzőjének, Wayne Rooney-nak, aki előbb csereként kipróbálta a fiatal magyart, majd teljes bizalma jeléül a kezdőbe nevezte, ahonnan immár meccsek óta kirobbanthatatlan. Nem véletlenül figyelt fel rá a szövetségi kapitány, aki immár a kerete tagjaként köszöntötte Telkiben a fiatal hátvédet.

FIOLA Attila
A válogatott újonca és az egyik legrutinosabb tagja    Fotó: Hegedüs Róbert

– Szeretnék bizonyítani. Ha játszanék, az karrierem legnagyobb lépése lenne, de nem leszek csalódott akkor sem, ha elsőre nem kapok lehetőséget. Nem tagadom, van bennem drukk, de azt hiszem, ez teljesen természetesen – mondta a Plymouth Argyle védője, aki elárulta, egyre több játéklehetőséghez jut, ezért minden úgy alakul, ahogy tervezte. Mint elárulta, Wayne Rooney gratulált a meghívóhoz, ami büszkeséggel tölti el Szűcsöt, aki úgy véli, az egykori kiváló csatárban szakemberként is sok van.

Ám a kor nem számít Rossinál; aki jól játszik, legyen bármennyi éves, számíthat a meghívóra. A 34 éves, a 60. válogatottságára készülő, a szezon elején Újpestre igazoló Fiola Attila szerint hazai pályán minden rivális ellen magabiztosan kell pályára lépnie a magyar labdarúgó-válogatottnak, így pénteken, a holland csapat ellen is, a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában.

– Lehet, hogy nem mi vagyunk a meccs favoritjai, de szeretnénk megszorítani őket. Nem lesz könnyű pontot vagy pontokat szerezni, de az elmúlt években megmutattuk, hogy képesek vagyunk jobb csapatok ellen is bravúros eredményeket elérni – fogalmazott Fiola. Az Újpest FC védője elárulta, egyelőre furcsa számára, hogy a nemzeti együttes korábbi csapatkapitánya, Szalai Ádám vezetői szerepkörben visszatért a válogatotthoz, mert tíz évet játszott vele együtt címeres mezben, de úgy vélte, remek ember és játékos, ezért a szakmai stáb biztosan előrébb lesz vele.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.