Túl optimisták voltak a bosnyákok, Szoboszlai elintézte a sárkányokat

Magyarország 2-0-s győzelmet aratott Bosznia-Hercegovina felett a Nemzetek Ligája A-divíziójának 4. fordulójában Zsenicán, és ezzel Marco Rossi csapata nagyot lépett az elitben maradás felé. A bosnyák lapok egyöntetűen azt írják, a hazai válogatott túlságosan nagy önbizalommal várta a szeptemberi mérkőzés után a magyarokat, és a vereség után – amit a legtöbben Szoboszlai remek játékának tulajdonítanak – nagyon közel került Bosznia a B-divízióba való kieséshez.

2024. 10. 15. 9:50
Bosnyák-Magyar
Szoboszlai remeklése három pontot ért Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor szeptemberben a bosnyák válogatott 0-0-s döntetlent játszott a Puskás Arénában Magyarország ellen, a bosnyák oldalon egyöntetű volt a vélekedés, hogy ezt a magyar válogatottat legyőzik hazai pályán, amivel kivívhatják a bennmaradást a Nemzetek Ligája A-divíziójában. Azonban ráfizettek a túlzott optimizmusukra, hiszen a magyar válogatott Szoboszlai Dominik duplájával elhozta a három pontot Zsenicáról, és a csoport harmadik helyén állva már négy pont az előnye Bosznia előtt.

Bosnyák-Magyar
A bosnyák lapok egyöntetűen Szoboszlai remek játékának tulajdonítják a vereséget (Fotó: Csudai Sándor)

A bosnyák lapok egyöntetűen azt írják, a hazai válogatott túlságosan nagy önbizalommal várta a szeptemberi mérkőzés után a magyarokat, és a vereség után – amit a legtöbben Szoboszlai remek játékának tulajdonítanak – nagyon közel került Bosznia a B-divízióba való kieséshez. 

– Bosznia-Hercegovina válogatottja a budapesti döntetlen után optimistábban fogadta a magyarokat Zenicán. A mérkőzés elején volt lehetőségünk Gazibegovic révén, ám a kimaradt helyzet után a vendégek jól játszottak, az első félidő végén a lehető legrosszabb pillanatban találtak a bosnyák kapuba. A második vendég gól után a magyarok könnyedén megőrizték előnyüket. Így ért véget egy újabb nehéz este a bosznia-hercegovinai válogatott szurkolói számára. Eredmény nincs, a szurkolók megmondták a véleményüket – tíz perccel a meccs vége előtt elhagyták a lelátót” – olvasható a klix.ba beszámolójában.

Bosnyák-Magyar
A magyar válogatott sikerének jogosságát a bosnyák lapok sem vitatják (Fotó: Csudai Sándor)

A sport.oslobodjenje.ba azt írja, hogy a bosnyák válogatott nagyon haloványan játszott, biztos győzelemmel mentek haza a magyarok. A portál szerint a németek elleni szorosabb vereség és a budapesti döntetlen után a győzelem volt az elvárás a bosnyák válogatottnál. Ezzel szemben a liverpooli Szoboszlai Dominik duplájára válaszul csak helyzetekig jutottak a hazaiak, akik közel kerültek a Nemzetek Ligája B-ligájához.

A mondo.ba a bosnyák vereség fő okozóját is megnevezi: „Folytatódik Bosznia-Hercegovina rossz sorozata, Szoboszlai Dominik elintézte a sárkányokat.” A reprezentacija.ba siratja Edvin Dzeko kihagyott helyzeteit , és hozzáteszi, a Marco Rossi vezette magyar válogatott Szoboszlai Dominik révén könyörtelenül kihasználta helyzeteit és megérdemelten nyert.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.