Madrid szörnyű éjszakája, a botrány után nem erre volt szükség

Az Atlético Madrid és a Real Madrid egymás elleni, botrányos derbivel hangolt a Bajnokok Ligája második fordulójára, s a BL-meccs sem javított a hangulaton egyik oldalon sem. A címvédő Real 1-0-ra kapott ki a francia Lille vendégeként, az Atlético pedig 4-0-s pofonba szaladt bele a Benfica otthonában. Sem Carlo Ancelotti, sem Diego Simeone nem keresett kifogásokat, mindkét vezetőedző elismerte, hogy igazságos vereséget szenvedett a csapata.

2024. 10. 03. 7:45
Carlo Ancelotti Real Madrid Bajnokok Ligája Lille
Carlo Ancelotti csapatának sorozata megszakadt, a Real Madrid harminchét meccs után újra kikapott Fotó: X/Real Madrid
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Talán a csapatokat is megviselte a vasárnap esti, elhúzódó derbi. Az Atlético Madrid és a Real Madrid múlt hétvégi bajnokiját félbe kellett szakítani az Atlético-szurkolók dobálása miatt, különösen Thibaut Courtois kapott hideget-meleget a Matracosok drukkereitől. A botrányos találkozó végül 1-1-gyel ért véget, néhány nappal később pedig mindkét madridi csapat vereséget szenvedett a Bajnokok Ligája alapszakaszának második fordulójában.

Benfica Atlético Madrid 4-0 Bajnokok Ligája BL
A Benfica lemosta a pályáról az Atlético Madridot (Fotó: X/Atlético de Madrid)

Pedig a Real Madrid harminchét meccses veretlenségi sorozattal a háta mögött várta a Lille elleni, szerda esti BL-meccset. Franciaországban azonban nem játszott jól Carlo Ancelotti csapata, a Real Madrid a meccs hajrájáig egyáltalán nem jelentett veszélyt a Lille kapujára.

Courtois kikerült a Real Madrid kapujából

A Lille az első félidő hosszabbításában szerzett vezetést, Jonathan David büntetőből vette be a hétvégi dráma után Courtois helyére bekerült Lunyin kapuját. A tizenegyes nagyon hasonló volt ahhoz, amilyet az RB Leipzig javára ítéltek meg a Juventus ellen: egy szabadrúgás a tizenhatoson belül kézben, a Real esetében Camavingáéban akadt el.

A Lille egészen a hajráig magabiztosan őrizte az előnyét, a 85. perc után viszont több bravúrt is bemutatott a hazai kapus, vagy éppen egyik védője, aki a gólvonalról mentett. Noha az egyenlítés összejöhetett volna, az 1-0-s vereség után Carlo Ancelotti nem finomkodott.

– Rossz meccs volt. Minden szempontból gyengék voltunk. Nem alakítottunk ki lehetőségeket, lassan járattuk a labdát, ötlettelenek voltunk – mondta a Real Madrid olasz mestere, aki hozzátette: a legutóbbi, januárban az Atlético ellen elszenvedett vereség segített csapatának az előrelépésben, úgyhogy hasonló reakcióban reménykedik most is.

Atlético, Simeone: óriási pofon

Ha a Real Madrid rosszul játszott, akkor mit szóljanak az Atlético drukkerei: Diego Simeone edzői karrierje egyik legsúlyosabb vereségét szenvedte el szerda este, csapata 4-0-ra kapott ki a Benfica vendégeként. Érdekes, hogy Simeone legnagyobb pofonjait rendre a BL-ben kapja, korábban a Borussia Dortmund és a Bayern München ellen szenvedett 4-0-s vereséget az Atlético kispadján.

– Enyém a felelősség – sietett leszögezni Simeone, aki már majdnem tizenhárom éve irányítja az Atléticót. – Megpróbáltam valamit, de ennek nem lett eredménye. A második félidő elején nagyon gyorsan jött a büntető, 2-0-s hátrányba kerültünk, és nem volt válaszunk. Gratulálunk az ellenfélnek, nagyon jó meccset játszottak, minden hibánkra lecsaptak.

Az összképet nézve nagy tragédia nincs Madrid egyik felében sem, két forduló után a Real és az Atlético is három ponttal áll a Bajnokok Ligája nyolc fordulós alapszakaszában.

Meddig jutnak Szoboszlaiék?

A magyar futballszurkolók számára a Liverpool szereplése a BL-ben egy külön kupasorozatnak felel meg. Szoboszlai Dominik szereplése ugyanis sokkal kardinálisabb kérdés, mint az, hogy kié lesz a BL-trófea. Hacsak a kettő nem esik majd egybe, azaz a Liverpool megnyeri a legrangosabb kupasorozatot. A fogadók rendszerint szeretnek kisebb-nagyobb összegeket tenni a magyar válogatott csapatkapitányát felvonultató Vörösökre is. A BL-meccsek fogadásaival kapcsolatos infók itt!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.