Szerdán bejelenthetik: Gera Zoltán NB I-es csapat vezetőedzője lesz

A labdarúgó NB I-ben sereghajtó Kecskeméti TE ma megvált Szabó István vezetőedzőtől, és a klub azt ígérte, hogy az új szakvezető személyéről konkrét, aláírt megállapodást követően tájékoztatják a szurkolókat és a közvéleményt. Sajtóhírek szerint ez szerdán megtörténik, és a KTE azt jelenti be, hogy Gera Zoltán veszi át a csapat irányítását.

2024. 10. 15. 19:25
Gera Zoltán ül le a Kecskemét kispadjára?
Gera Zoltán ül le a Kecskemét kispadjára? Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Sport információi szerint a Kecskeméti TE vezetése három olyan tréner közül tervezett választani vezetőedzőt Szabó István utódjaként, akiknek jelenleg nincs csapatuk: Gera Zoltán, Kuttor Attila és Mátyus János került a képbe. A tárgyalásokat Gera Zoltánnal kezdték meg, a Sportal és a Csakfoci információi szerint ma már meg is egyeztek a 45 éves szakemberrel. A KTE holnap be is jelenti, hogy Gera Zoltán veszi át az együttes irányítását.

Gera Zoltán
Gera Zoltán Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

 

A játékosként 97-szeres válogatott Gera Zoltán 2019 és 2024 eleje között az U21-es válogatottat irányította. 2024. február 26-án az NB II-es Vasas bejelentette, hogy Gerát nevezték ki az együttes vezetőedzőjévé, augusztus 21-én azonban szerződést bontottak vele. A mérlege az angyalföldiek kispadján 18 meccsen 10 győzelem, 4 döntetlen és 4 vereség volt. A Vasas az előző szezonban nagy csatában maradt alul a Győrrel szemben a feljutást érő második helyért folytatott versenyfutásban.

Gera: Vasas után Kecskemét?

A 2024/25-ös szezonban a Vasas az első három fordulóban két győzelmet és egy döntetlent ért el, majd a negyedik fordulóban meglepetésre otthon 1-0-ra kikapott az újonc Tatabányától, Gera Zoltántól ezt követően köszöntek el.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.