Kecskeméten még sincs hála – egy edzőmeccs okozta Szabó István vesztét

Tóth Ákos, a Kecskemét sportigazgatója egy hete még úgy nyilatkozott, nem az edzőváltás a megoldás a labdarúgó NB I-ben kilenc forduló után öt ponttal sereghajtó csapat gondjaira, kedd délben mégis felmentették Szabó Istvánt. Az indoklás szerint a Tatabánya ellen a múlt hét végén 2-0-ra elvesztett edzőmérkőzés után rendült meg a vezetők bizalma Szabó Istvánban, aki visszavezette az együttest az NB I-be, mi több, a 2022–23-as idényben újoncként ezüstérmet szerzett vele.

2024. 10. 15. 12:56
Szabó István, Kecskemét
Szabó István három idény és kilenc forduló után távozik Kecskemétről Forrás: KTE
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem szeretem, amikor azt mondják a nehéz helyzetben lévő klubok, hogy nincs edzőkérdés, mert ahol ezt mondják, ott biztos, hogy van. Ezért én nem is fogalmaznék így, maradjunk annyiban, hogy bízunk Szabó Istvánban, ő az egyik legnagyobb részese az elmúlt évek sikereinek, és csak azért, mert most van egy sikertelen széria, nem kell kapkodni – Tóth Ákos, a Kecskemét sportigazgatója egy hete így nyilatkozott az NB I-ben utolsó KTE dilemmájáról.

Ennek ismeretében talán kissé elhamarkodottan írtunk a klub helyzetéről, benne Szabó István szerepéről Kecskeméti hála cím alatt. A hét végén a Kecskemét a másodosztályú Tatabánya vendégeként játszott edzőmeccset, amit elvesztett 2-0-ra, s ez a kudarc Szabó István állásába került.

– A válogatott szünetnek úgy mentünk neki, hogy nem szeretnénk edzőt váltani, hittünk abban, hogy Szabó Istvánnal tudunk kijönni abból a gödörből, melybe belekerültünk az utóbbi időszakban, hiszen sok nagy csatát éltünk már meg együtt. Közösen kerestük a lehetőségeket, illetve azt, hogyan indulhatunk el egy eredményes úton. A tatabányai edzőmeccs után viszont ismét értékelnünk kellett, illetve elgondolkodnunk azon, hogy a rossz irányba mutató folyamatok megfordíthatóak-e.

Rendkívül nehéz volt meghozni ezt a döntést, de elkerülhetetlennek éreztük.

Ettől függetlenül köszönettel tartozunk Szabó Istvánnak, hiszen az utóbbi évek sikereiben igen fontos szerepe volt, és a mostani gyengébb szereplés sem csak az ő felelőssége. Egy dolog biztos: mindenkitől sokkal több kell a folytatásban ahhoz, hogy újra elkezdjük gyűjteni a pontokat – indokolta a döntést Tóth Ákos sportigazgató.

A menesztett edzők ritkán élnek azzal a lehetőséggel, hogy kommentálják a távozásukat. Szabó István mégis így tett, ezzel is bizonyítva, hogy a Kecskemét az ő életében többet jelent egy klubnál.

– Ez egy gyerekkori szerelem, hiszen a labdarúgást is itt kezdtem a KTE-nél, és ez a rajongás már sosem fog csökkenni. Mindig hálás leszek a klubnak, hogy itt futballozhattam, itt kezdhettem el az edzői pályát, illetve az utóbbi három és fél esztendőért, amikor vezetőedző lehettem. Ezalatt együttesen egy olyan csodát vittünk véghez, melyre korábban még nem volt példa. Feljutás, NB I-es ezüstérem, első nemzetközi siker, ezek mind élénken élnek bennem most is. Sokat kaptam a klubtól, a szurkolóktól. Különösen örülök annak, hogy kecskemétiként lehettem ennek részese, ami a drukkerek nélkül tényleg nem jöhetett volna létre. Elértük azt, hogy többször telt ház előtt játszhattunk, ehhez csodálatos atmoszférát teremtettek, és a nehéz napokon is mellettünk álltak. Köszönettel tartozom a stábnak és a klub összes munkatársának is.

Arra is nagyon büszkék lehetünk, hogy értéket teremtettünk a magyar labdarúgásnak, öt válogatott játékost adtunk ez alatt az időszak alatt. Továbbra is nagyon nagy szurkolója maradok a KTE-nek, ez soha az életben nem fog változni, bárhova is visz az élet

– mondta Szabó István, aki 2021 nyarán vette át a KTE irányítását az NB II-ben.

A csapat rögtön a következő idényben feljutott, majd újoncként ezüstérmes lett az NB I-ben, az előző évadban pedig hatodikként végzett.

Arról egyelőre nem született döntés, vagy legalábbis nem jelentették be, hogy ki váltja Szabó Istvánt a csapat élén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.