UEFA-büntetés: nem utazhatnak magyar szurkolók Hollandiába?

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi eljárást indított a magyar szövetség (MLSZ) ellen a szurkolók esetleges boszniai rasszista megnyilvánulásai miatt, s mivel felfüggesztett büntetés van érvényben még a szeptemberi német–magyar meccsről, könnyen lehet, hogy Amszterdamban, Hollandia ellen nem lehetnek ott a magyar drukkerek.

2024. 10. 26. 7:25
Magyar szurkolók Boszniában
A magyar szurkolók vonulnak Zenicán a bosnyák-magyar meccs előtt Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amennyiben az UEFA fegyelmi testülete bizonyítottnak találja a rasszista megnyilvánulások elkövetését, úgy várhatóan életbe lép a korábban felfüggesztett szankció, amely szerint a válogatott soron következő idegenbeli mérkőzésére a magyar vendégszektorba nem lesz engedélyezett a jegyértékesítés – írja a honlapján a Magyar Labdarúgó-szövetség.

Egyelőre pontosan nem ismert, hogy az UEFA pontosan miért indított vizsgálatot, csupán az, hogy a gyanú szerint a magyar szurkolók a rasszizmust követhették el. A magyar drukkerek szokás szerint Zenicán is vonultak a meccs előtt, a mérkőzés előtt általános elismerésként a boszniai árvízben elhunytak iránt kifejezték együttérzésüket egy molinóval, éjszaka aztán egy kisebb csoportjuk verekedésbe keveredett helyi szurkolókkal.

Éppen ezért, amíg nem érkezik meg a hivatalos tájékoztatás a fegyelmi döntésről, az MLSZ nem értékesít jegyeket a soron következő hollandiai mérkőzésre. A magyar szövetség azt javasolja a hollandiai utazást tervező szurkolóknak, hogy az esetleges szállás- és jegyfoglalásokkal várjanak, illetve körültekintően járjanak el.

A csoportjában harmadik helyen álló magyar válogatottra idén még két találkozó vár a Nemzetek Ligája élvonalában: legközelebb november 16-án Hollandia vendégeként lép pályára Amszterdamban, majd három nappal később Németországot fogadja a Puskás Arénában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.